Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

pdf converteren in voor FINALE muzieknotatie leesbare formaa

harrie willems
6 antwoorden
 • Al lange tijd zoek ik een converteerprogramma om een PDF-document met muzieknotatie (partiture) om te zetten in een voor muzieknotatieprogramma FINALE (.MUS)leesbare formaat.

  Weten jullie zo`n converteer programma?
  Ik heb winxp en finale 2005
 • finale kent toch een scan-module? dan zou je via screencapture of een printout van de pdf via de scanner het gewenste resultaat kunnen bereiken.
  anders zoiets als midiscan?
 • Mijn bedoeling is om uit een 300-tal liedjes er een te kiezen en af te spelen met finale om te horen, hoe ik dit nummer vind. Anders zou ik alles uit moeten printen en dan scannen.
 • tja, ik kan me wel voorstellen dat je dat wilt maar een pdf is een bestand met een grote hoeveelheid GRAFISCHE informatie, die voor jouw gemak in een plaatje wordt omgezet.
  zolang niemand zich de moeite getroost (bij mijn weten nog niet) voor jou een programma te maken dat grafische info via een aantal stappen omzet in de resultaten van een scanprogramma dat muziekschrift omzet in een mus-bestand moet je zelf die stappen zetten.
  je kunt met een fiets nu eenmaal niet een cassettebandje afspelen, al bevat het dingen alle materalen die je nodig hebt om een cassettespeler te maken….!
 • Klopt helemaal. Maar ik wil het andersom draaien. Met een applicatie is een document geconverteerd naar een pdf document. Dat moet terug te converteren zijn naar het originele document. De vraag is alleen welke. Kun je dat ergens zien???
 • je kunt eens kijken bij de eigenschappen van het document in acrobat, maar ik betwijfel of je daar veel mee opschiet.
  ik vermoed dat het in jouw geval gaat om een aantal scans van bladmuziek. dat zou dus een tweede vertaalslag betekenen.
  en vraag google eens: terugconverteren van pdf is een heel lastige topic!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.