Vraag & Antwoord

Anders (software)

MS Access met beveiliging

3 antwoorden
  • Ik ben redelijk nieuw met MS Access en heb een database gemaakt die door verschillende mensen op een netwerk geopend moet kunnen worden. Dit is geen probleem. Ik wil de database zo beveiligd hebben dat er bij het openen van de database om gebruikersnaam en wachtwoord wordt gevraagd en dat de gebruiker 1 tabel A kan lezen, maar de andere tabellen niet en gebruiker 2 tabel B, enz. Dit is goed mogelijk als je allemaal op dezelfde PC werkt (Microsoft Access Security), maar als je op verschillende PC's werkt met dezelfde database lijkt mij dat er geen gebruikersnaam en wachtwoord gevraagd wordt? Is er een andere mogelijkheid om dit voor elkaar te krijgen? En hoe zou dit dan moeten? Alvast bedankt voor de hulp! Gijs van Egmond
  • VBA. Er wordt pas een tabel gelezen als je daar de code voor schrijft. Je maakt dus een tabel waar alle rechten in staan van alle personen of functies. Je maakt een formulier die het wachtwoord en gebruikersnaam opvraagt. Met de ingevulde waarden check je de tabel op hun rechten en daarna ga je stapje voor stapje verder. Kortom: leren programmeren is het devies.
  • Ik heb een iets simpelere oplossing gevonden. Je kunt met een toevoeging op de snelkoppeling naar de database de Access-workgroupfile aanwijzen. Zo verwijs je dus naar de locatie op het netwerk. Net uitgeprobeerd en het werkt!

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.