Vraag & Antwoord

Anders (software)

installeren zonder floppy drive

Anoniem
Janssen
4 antwoorden
 • Ik heb een nieuwe PC gekocht, daar zit geen floppy drive meer in. Nu wil ik een oud programma (Acces 2.0) met uitsluitend installatiedisks (7 stuks) op floppy format installeren. Hoe kan ik de floppys zodanig op een CD-rom branden dat ik deze als installatie CD-rom kan gebruiken?
  (NB. de floppy drive vanuit mijn oude PC op mijn nieuwe overzetten kan natuurlijk ook, maar dat wil ik niet).
 • Ik heb van de installatiediskettes van dos 6.22 en windows 3.11 een installatie CD gemaakt door de inhoud van de diskettes gewoon op de CD-R te kopieren.
  Een directory DOS en daar zette ik de inhoud van de dos diskettes in en een directory WINDOWS met de inoud van de windows diskettes.

  Ik neem aan dat dat ook werkt met Access.
 • Je kan ook gebruik maken van diskette's in een image. Daarvoor kun je terecht op: http://chitchat.at.infoseek.co.jp/vmware/vfd.html

  Of je haalt voor 11€ een diskettestation ;)
 • Het bleek nog veel simpeler ('t Is weliswaar een oud programma, maar t werkt prima en ik gebruik het maar zelden en heb dus geen zin om een dure nieuwe versie aan te schaffen). Ik heb gewoon de diskettes naar mijn memorystick (USB) gekopieerd en met het setup.exe bestand het programma geinstalleerd. En het werkt vlekkeloos.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.