Vraag & Antwoord

Anders (software)

Probleem met mp3 bestanden

Anoniem
None
7 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb een probleem met mijn mp3 bestanden. Ik wilde een nieuwe partitie met Partition Magic 7.0 aanmaken omdat een schijf vol was. Daarvoor heb ik al het voorbereidend werk getroffen, computer opnieuw opgestart, maar halverwege het partitioneren liep de computer vast. Dus de computer opnieuw opgestart, in de hoop dat de bestanden niet beschadigd waren. Wel dus, al heeft Windows XP via de herstelfunctie een groot gedeelte kunnen repareren. Er zijn echter nog een heel aantal beschadigd. Bestaat er een manier om dit te repareren?

  Als jullie me kunnen helpen, heel graag.

  MvG
 • Dit kun je doen met de zogeheten 'unerase' software. Dit is in staat om bestanden die nog wel op de schijf aanwezig zijn maar niet meer op de normale manier zijn te zien te achterhalen. Uiterst belangrijk is dat je nu voorkomt dat er op de schijf wordt geschreven. Mocht je geen idee hebben welke software te gebruiken, geef dan een zoekmachine ( www.alltheweb.com www.ilse.nl etc.) opdracht te zoeken via internet, gebruik bijvoorbeeld de zoektermen: 'undelete' en 'unerase'.
 • Dank je voor je bericht. Het probleem is echter niet dat de bestanden verwijderd zijn, maar de mp3's worden niet correct afgespeeld. Als ik bijvoorbeeld een mp3 opzet, gaat hij halverwege zomaar over op een ander nummer, zonder van mp3 te wisselen. Het lijkt me niet dat dit op te lossen is met jouw oplossing. Misschien een ander idee?

  Mvg
 • Nee, inderdaad. Hier helpt derhalve het knippen en plakken in de diverse mp3's. Dit zul je wel handmatig moeten doen, doordat moeilijk is te achterhalen hoe Partition Magic ze heeft verhutseld.

  Een kleine kans heb je met het bestuderen van de structuur van de harde schijf (lekker 'low-level' werk): indien er gebruik wordt gemaakt van twee fat's en ze zijn verschillend, dan kun je de oudste terugplaatsen als enig juiste.
 • Er is nogal eens een tegenstelling tussen mensen die nooit problemen hebben met Partition Magic en mensen die gedonder hebben met het programma.

  Mij is uit alle informatie die mij over PM heeft bereikt wel duidelijk geworden dat:

  1. Je voordat je PM inzet je eerst je data moet backuppen;
  2. PM erg systeemgevoelig is: er zijn nogal wat situaties waarin er (vaak onherstelbare) problemen optreden.

  Wees volgende keer dus heel voorzichtig. Ik heb gemerkt dat als het 1 keer misgaat, je een aardige kans hebt dat het de volgende keer ook een risico is!
 • [quote:85acb94f6c="KAVD"]Er is nogal eens een tegenstelling tussen mensen die nooit problemen hebben met Partition Magic en mensen die gedonder hebben met het programma.

  Mij is uit alle informatie die mij over PM heeft bereikt wel duidelijk geworden dat:

  1. Je voordat je PM inzet je eerst je data moet backuppen;
  2. PM erg systeemgevoelig is: er zijn nogal wat situaties waarin er (vaak onherstelbare) problemen optreden.

  Wees volgende keer dus heel voorzichtig. Ik heb gemerkt dat als het 1 keer misgaat, je een aardige kans hebt dat het de volgende keer ook een risico is![/quote:85acb94f6c]

  Met dit type programma's maak je ingrijpende veranderingen, die moeilijk teniet zijn te doen, vooral als een bewerking niet goed verloopt door een storing van een of andere aard, vandaar die aanbeveling van de makers om een back-up achter de hand te houden.

  Of het een combinatie van Partition Magic met een bepaald systeem is ('systeem-gevoeligheid') of dat het puur aan Partition Magic ligt? Uit een vergelijkende test (Magazin fur Computer Technik) bleek ooit dat Partition Magic fouten maakte, die door een ander programma (Partition Expert) niet gemaakt werden. Die aanbeveling om een back-up te maken is er dus niet voor niets. (……..)
 • Het gaat mij waarschijnlijk inderdaad niet lukken, behalve dan het betere knip en plakwerk, maar dat gaat me teveel tijd kosten.

  Wat betreft die opmerking over de herhaalbaarheid van problemen, ik heb het 3 x succesvol afgerond, dus wat mij betreft gaat dit niet op.

  En backuppen ga ik idd de volgende keer ook doen ja!!!!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.