Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

Acrobat Reader probleem

Anoniem
lion
8 antwoorden
 • Als ik op een .pdf bestand dubbelklik krijg ik de melding: Fout tijdens uitvoeren van programma.
  Als ik eerst Acrobat Reader opstart kan ik elk .pdf bestand zonder probleem openen. Bij File Typer is de .pdf extensie geassocieerd met Adobe Acrobat Reader. Hoe kan dit en wat kan ik hier aan doen? Ik heb Acrobat reader al gedeinstalleerd en opnieuw geinstalleerd, maar dat heeft niet geholpen. Het betreft versie 6.02.
 • Hier moet toch een simpele verklaring voor zijn lijkt mij. Had je wellicht eerst een andere versie van Acrobat op je PC staan? Dan zou het zo kunnen zijn dat als je dubbelklikt op een pdf bestand verwijst naar een verkeerde map. Had laatst met een ander programma een soortgelijk probleem. De oplossing was toen simpel: via de verkenner naar een pdf bestand gaan, en dan niet blindelings afgaan als er bij 'openen met' al Acrobat staat, maar via 'bladeren' naar de map gaan waar nu je reader is geïnstalleerd en daar de verbinding mee leggen. Succes.
 • Zoek, in de Windows Verkenner, een PDF-bestand op. Houdt de Shift-toets ingedrukt, en rechtsklik op de bestandsnaam. Kies in het uitvalmenuutje 'Openen met…'. In het volgende venster selecteer je 'Adobe Reader 6.0', en je zet een vinkje voor 'Dit programma altijd gebruiken om dit type bestand te openen', en dan klik je OK.

  Sluit Adobe Reader, en dubbelklik op het PDF-bestand - wordt het nu wel goed geopend?
 • Dank voor de reacties.
  Gerardb: dit zal ik proberen.
  Bavel: dit heb ik geprobeerd, maar werkt niet.

  Ik heb overigens ook Acrobat (voor het maken van pdf) op de PC, mogelijk ligt daar de oorzaak.
 • Kijk ook eens op de URL van Acrobat! Ook deze jongens hebben een knowledgebase!! Mogelijk vind je hier de oplossing…..(?)

  Groet,
  Ton
 • Geradrdb: als ik dat doe krijg ik de melding dat er geen programma geassocieerd is met die extensie. Het is dus draaien in een kringetje.
  Op de Adobe site heb ik ook niets kunnen vinden.
 • [quote:905a6ce29e="panhead"]Geradrdb: als ik dat doe krijg ik de melding dat er geen programma geassocieerd is met die extensie. Het is dus draaien in een kringetje.
  Op de Adobe site heb ik ook niets kunnen vinden.[/quote:905a6ce29e]

  Hier ligt dus toch de bron van het probleem! Probeer alles wat met die extensie te maken heeft te verwijderen en opnieuw in te stellen….
  Mogelijk heeft 't register zich ergens "verslikt"…..(?)

  Suc6,
  Ton
 • Ga ik proberen, bedankt

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.