Vraag & Antwoord

Anders (software)

Wachtwoord... Errug lastig

Anoniem
Tha Ron-aldo
5 antwoorden
 • Yo,

  Ik zit hier nu op mijn stage met een Compaq Armada V300 Laptop, waar een power-on wachtwoord op zit. Beetje jammer, want dat willen we weg hebben. We moeten in het bios komen om het uit te zetten, maar dat lukt niet. We weten het wachtwoord wel, dat is het probleem niet. Het probleem is dat we dat scherm kwijt willen en dat we weer in het bios kunnen. Hoe moet ik dit aanpakken??

  Hoe komen we in godsnaam in het BIOS?
 • Op site van compaq naar manual gezocht?

  Verder via google de tip om de battery van het moederbordlos te halen en een uurtje of 2 te wachten. (hetzelfde wordt bereikt met de tip het ding 2 uur in een vriezer te pleuren, maar dan kan je 'm beter gelijk aan mij geven…)
 • de batterij zit schijnbaar in een chip ingebouwd, dus dat gaat al niet… Helaas. In de manual staat het ook niet. Dus andere oplossingen?
 • Probeer anders is een c-mos clear. Meestal word dit gedaan door jumper jbat 1 van 1-2 naar 2-3 te verplaatsen. Even wachten en weer terug zetten naar 1-2. Bedenk wel dat je dan alle bios instellingen kwijt bent, en ook dat je de stekker uit de pc trekt,
 • Wat ik wel vreemd vind is dat de BIOS batterij in een chip zou moeten zitten. Zo'n ding gaat in de loop van jaren toch achteruit en zal een keer vervangen moeten worden.
  Nou weet je het met Compaq niet echt, ze doen dingen wel eens "anders" maar ik zou toch eens aan de onderzijde kijken of je toch niet een knoopcel tegenkomt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.