Vraag & Antwoord

Anders (software)

symantec ghost 2003 partitie grootte

Anoniem
Jaap H
4 antwoorden
 • hallo,

  als ik via symantec ghost 2003, van mijn c-schijf(os) een image wil maken (deze is 4,37 gb groot) dan maakt ghost 2003 2 images aan:

  1. winxp (dit is een ghost image file)
  2. WINXP001 ( dit is een ghost Spanned Image File)


  en als ik dan deze image wil terugzetten op mijn c-schijf, dan verschijnt op 50%, dat er een fout is en deze kan dan op een floppy gezet worden)
  de fout code heb ik niet bewaard, maar mijn vraag is dan:

  - klopt het dat het 2 bestanden zijn die ghost als image maakt, en waarom die dan op 50% stopt

  alvast bedankt
 • Het is normaal dat ghost bij grote bestanden een "spanned image" maakt maar dit zou bij terugzetten geen problemen moeten geven. Ghost heeft een optie om de gemaakte image te controleren, die zou je eens moeten draaien. Of beter, direct na het aanmaken van de image.
  Andere mogelijkheden zijn te comprimeren zodat je, als het meezit, geen 001 file er bij krijgt. Je kunt ook nog bij ghost de spanning anders kiezen.
  Voorlopig houd ik het er op dat er iets mis is gegaan bij het maken van de image.
 • Laat je de image soms op c: wegschrijven ??

  Dan is de kans groot dat bij terugschrijven deze wordt overschreven.

  Jan Willem
 • Naar C wegschrijven kan niet. Bij Ghost is de partitie waarvan een image wordt gemaakt niet aanwezig in het rijtje partities waaruit gekozen kan worden voor het neerzetten van de image.
  Ik wist dit ook niet en heb het zopas maar even geprobeerd.

  Hoewel Ghost een gecompliceerde manier heeft om het mogelijk te maken vanuit de syteem partitie een image te maken, waarbij opnieuw opgestart wordt, is het net zo snel en minder gecompliceerd om vanaf een opstartbare ghost flop te werken met minder kans dat er iets mis gaat. Ik heb voor dit doel een kleine DOS partitie met om. Ghost er op, op mijn computer staan (met multiple booting , DOS, WIN, LINUX).

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.