Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

PowerDVD herkent dvd niet

None
8 antwoorden
 • in mijn medion-pc zit "PowerDVD".deze herkent een door een amateur op een camera gemaakte film op dvd niet,op een andere - oudere - pc met dvd afspeelmogelijkheid kan ik hem wèl bekijken.Ligt dat aan de software of aan de dvd? Beter cdr station kopen?
 • Hangt er vanaf wat er daadwerkelijk op de dvd staat.
  Bekijk de dvd in verkenner; staan er twee mappen op met de naam VIDEO_TS en AUDIO_TS dan is het een video dvd en zou powerDVD hem wel moeten kunnen lezen en zit er dus kennelijk ergens anders een probleem.
  Vind je op de dvd niet de twee mappen maar staat er iets anders op(bv een avi film) dan hangt het wel af van de versie Powerdvd of die er iets mee kan aanvangen en mogelijk heb je aanvullende software nodig in de vorm van een video-codec om de bestanden te kunnen lezen.
 • probleem is dat de dvd kennelijk niet herkend wordt: bij het erin stoppen gebeurt er helemaal niets, en bij R klikken op mijn dvd-staion zegt hij: plaats een schijf of ander geschikt medium in F (bij mij dus cdr/dvd). Lijkt mij zelf dus aan de software te liggen.
 • Dan ligt het dus niet aan de software maar aan de hardware.
  Als je cd/dvd station zelfs in verkenner totaal geen inhoud van de dvd laat zien maar alleen de fout melding geeft "plaats een geldig medium" dan kan kennelijk het station de dvd niet lezen.
  Er zijn dan twee mogelijkheden: de dvd is slecht gebrand of je station is niet instaat om gebrande dvd's te lezen.
  Gebrande dvd's zijn voor sommige oudere dvd/cd stations moeilijk of zelfs helemaal niet te lezen.
  Als het schijfje zelf dan ook nog eens niet helemaal optimaal gebrand is dan kan je een onmogelijke combinatie krijgen.
  Als de dvd met zekerheid wel in een ander station is te lezen en jouw eigen station leest eigenlijk totaal geen gebrande dvd's dankun je concluderen dan het station te oud is of stuk.

  Voor de duidelijkheid: er is verschil tussen gebrande dvd's en gekochte video-dvd's.
  Een gekochte video-dvd is een dvd-rom een gebrande dvd kan zijn; dvd-r,dvd+r, dvd-rw, dvd+rw en dan is er ook nog dvd-duallayer.
  Oudere dvd stations lezen uiteraard prima een video-dvd-rom die is gekocht maar kunnen leesproblemen hebben met gebrande dvd.
  Die problemen hoeven ook nog geeneens voor alle typen gebrande dvd's hetzelfde te zijn; een station kan prima dvd-r lezen maar problemen hebben met dvd+r en viceversa.
 • Hartelijk dank voor dit zéér uitvoerige en duidelijke antwoord. Ik ga mij beraden over de te nemen maatregelen.f.j.stols
 • Geen dank 8)
  Gr Richard
 • een firmware update wil ook nog wel eens uitkomst brengen.
  Met zelf gebrande kun je het overigens altijd hebben dat de ene het wel leest en de andere niet, tenminste ik denk dat dat hetzelfde zal zijn als met de cd's.

  M'n Ricoh had al een nieuwe firmware nodig voor ik het de eerste maal kon gebruiken zelfs, geen enkele dvd lukte. Daarna was het prima.
 • het betreft een medion pc waarin als dvd/cdrom zit "Ide\cdromide_dvd-rom_16x" , en daar kan ik met geen mogelijkheid een upgrade van vinden, het is iets waar microsoft z'n naam aan verbonden heeft naar het lijkt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.