Vraag & Antwoord

Anders (software)

Verschil in Word document voor en na printen

Anoniem
Anjo
3 antwoorden
  • Ik heb op mijn oude pc een hele reeks documenten in Word 97 staan.
    Als ik een document afdruk op de aan deze pc gekoppelde HP deskjet 520 printer ziet het document er normaal uit. Print ik echter op dezelfde pc hetzelfde document vanuit Word 97 naar PDFCreate2.0 dan verandert er nogal wat in het document. Er past opeens veel minder tekst op een regel, waardoor het document veel meer pagina's wordt en hoofdstukken niet meer overeenkomen met de paginanummers. Deze veranderingen zijn trouwens niet meer terug te draaien, als ik het een keer naar PDFCreate2.0 geprint heb blijft het hele document in Word zo gek staan.

    Hetzelfde treedt op als ik het document (gemaakt in Word 97) in Word 2002 open. Wat kan hier aan de hand zijn? Alle instellingen wat betreft marges en andere pagina-instellingen zijn gelijk, ook regelafstand, lettertypes etc. zijn allemaal hetzelfde. Alleen de hoeveelheid tekst op een pagina is om een of andere reden verschillend.

    De tekst staat bijna in het hele document op uitvullen, er zitten veel indexgegevens in. Voor de rest is het alleen kale tekst met hier en daar wat opmaak.
  • ergo conclusio: snelstens die pdf-converter eraf mikken!
  • daar ligt het niet aan, want bij printen naar de pdf converter vanuit Word2002 klopt alles wel. Voordat de pdf converter geinstalleerd was had ik ook al het probleem dat sommige word97 documenten een andere indeling krijgen in word2002 terwijl ik geen enkel verschil in documentinstellingen kan vinden.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.