Vraag & Antwoord

Anders (software)

Netscape en stabiliteit

Anoniem
None
10 antwoorden
 • Ik geloof net als zeer vele van jullie dat je naast MS ook concurrenten moet proberen en ik doe dit dan ook veel en dat al vele jaren. ik heb hierdoor al veel praktisch ervaring met MS, alsook mer andere software. Nu valt 1 ding mij door de jaren structureel op. Mijn ervaringen m.b.t. de staliliteit van sftw t.o.v. de ervaringen van anderen. IK zo'n beetje alle versies van Netscape gebruikt door de jaren . Tevens vele Mozilla varianten en natuurlijk de visueel mooiste Firefox. Echter structereel krijg ik na kort of langere tijd beveiligingsafsluitingen. het bekende schermpje "dit programma moet worden afgesloten…." Ook lukte me het ineens niet meer om op mijn gebruikersprofiel op te starten en werd ik gedrwongen en nieuwe aan te maken in Netscape. Dit zijn ergernissen die me dan weer enige weken doen terugvallen op IE , Dit programma vaalt bij mij bijna nooit, evenals de overige MS programma's
  Wat me wel verbaast het de tegenstelling van mijn ervaringen t.o.v. veel tegenovergestelde ervaringen op het net. Meestal zijn de ervaringen. MS is niet stabiel en de conculega's wel.
  Voor de duidelijkheid, ik heb deze ervaringen op div. computers en div. OS-en wel allemaal MS. HEt kan dus beslist geen toeval zijn of domme pech. Wat is er aan de hand? wordt de MS concurrentie over geromantiseerd? Is de concurrentie zo goed en bedreigend dat de mS OS deze sftw bewust treineert? m.a.w. moet ik eerst Linux erop zetten om netscape volop te kunnen gebruiken? IK sta hier wel voor open maar zie op tegen het niet kunnen installeren van toepassingen die voor MS OS zijn geschreven.
  Toch ga ik stug door met het proberen van software naast MS Ik geloof nu eenmaal in de alternatieve therapie naast de reguliere. Ik weiger dan ook een MS tegenstander te zijn. Alle handige toepassingen hiervoor geschreven ( denk aan Roboform) zou ik simpelweg niet willen missen, veel te handig. Een wereld met alleen MS en MSN lijkt me evenzeer vreselijk. Wel ervaar ik e.e.a. zo nu en dan als een spagaat, maar gelukkig kan ik dan weer enige weken terugvallen op het altijd vertrouwde MS ;-( Ben benieuwd naar jullie mening hierover en tevens naar jullie stabiliteitservaringen met concurerende sftw van MS?
  Groetjes Ronald :-?
 • Ik zal maar even reageren, ook al ben ik een beetje sterk bevooroordeeld als actief lid van de Mozilla gemeenschap in NL.

  Bij mij is Firefox gewoon stabiel en heb niet zulke ervaringen zoals jij dat hebt. Heel soms crasht ie, maar ik had het idee dat IE dat nog wel wat vaker deed. Wat ik wel snel hoor dat mensen toch wel eens een nieuw profiel aan moeten maken omdat er wat corrupt is geraakt, zoiets komt met IE niet vaak voor. Wel heb ik het idee dat MS software soms net wat beter afgewerkt is qua GUI dan bv Firefox, waar toch andere dingen belangrijker zijn.

  Verder weet ik niet waar het probleem bij jou ligt. Het kan zijn dat bv een extensie in Firefox niet goed wordt oid. Als je iig een nieuw profiel moet kiezen, dan heeft Windows Firefox niet goed afgesloten na een crash. Ctrl + Alt + Del en het Firefox-proces stoppen is dan de oplossing. Daarna kun je Firefox weer gewoon opstarten.
  Linux draaien zal dus opzich niet veel aan de stabiliteit veranderen, behalve dan dat Linux misschien wat stabieler is.

  Ik merk wel dat Firefox een beetje een hype is. Het is fantastische software, maar er zijn imo ook nog genoeg dingen die kunnen verbeteren. Over die dingen hoor je niets en in de pres wordt het vergeleken met alle zwakke punten van IE. Want Firefox is wel gewoon duidelijk beter. Alleen op het punt van beheer op afstand door systeembeheerders etc. is IE volgensmij beter..
 • Probeer is Opera.
  http://www.opera.com/

  Opera staat bekent om de snelheid, persoonlijk vind ik dit de beste browser.
 • [quote:4d9820c03b="taco78"]Probeer is Opera.
  http://www.opera.com/

  Opera staat bekent om de snelheid, persoonlijk vind ik dit de beste browser.[/quote:4d9820c03b]
  Nadeel van Opera vind ik zelf (1) de reclamebanner die je alleen door te betalen weg kan krijgen en (2) dat het een geheugenvreter is, wat op de duur de snelheid niet ten goede komt.

  Ik gebruik ook FireFox, en IE alleen als ik een website tegenkom die puur naar MS-standaarden is opgezet en waar FF niets mee kan. Ik heb tot nu toe (d.w.z., sind ik versie 1.0 heb) één crash meegemaakt, en dat was toe te schrijven aan een extensie die nog niet compatibel was met FF1.0.
  Wat ik wel een nadeel vind, is dat Java me veel moeite gekost heeft om geinstalleerd te krijgen, en de quicktime plugin is me nog steeds niet gelukt. In zoverre is het denk ik zo dat als alles werkt, firefox stabiel en solide is, maar dat de gebruiksvriendelijkheid van installatie nog wat te wensen over laat.
 • Ik vind zelf zowel Opera als Firefox goede browsers en heb zelfs het idee dat Firefox minder zuinig met geheugen is als Opera. Mijn keuze voor Firefox is op 3 dingen gebaseerd: geen zin in een banner, een browser die helemaal uit te breiden is (dus ook veel functionaliteit toe te voegen zoals bbcode invoegen etc.) en de duidelijkheid van de interface.
  Tot opera 7.5 had ik een hekel aan de overvolle menubalk/menu's en de foute standaardindeling. Ik heb deze week ook een Opera 8 beta bekeken en daar ben ik al veel meer over te spreken. Die mensen bij Opera beginnen het maken van een goede GUI nu een beetje te leren..

  [size=9:b340bd95a1]We moeten trouwens oppassen dat dit niet weer een Opera - Firefox/Mozilla topic wordt. Die worden vaak genoeg gevoerd op internet en het blijft een kwestie van smaak. Allebei fantastische browsers..[/size:b340bd95a1]
 • [quote:bf3e7ff560="Maarten81"]


  Nadeel van Opera vind ik zelf (1) de reclamebanner die je alleen door te betalen weg kan krijgen en

  (2) dat het een geheugenvreter is, wat op de duur de snelheid niet ten goede komt.

  Ik gebruik ook FireFox, en IE alleen als ik een website tegenkom die puur naar MS-standaarden is opgezet en waar FF niets mee kan. Ik heb tot nu toe (d.w.z., sind ik versie 1.0 heb) één crash meegemaakt, en dat was toe te schrijven aan een extensie die nog niet compatibel was met FF1.0.
  Wat ik wel een nadeel vind, is dat Java me veel moeite gekost heeft om geinstalleerd te krijgen, en de quicktime plugin is me nog steeds niet gelukt. In zoverre is het denk ik zo dat als alles werkt, firefox stabiel en solide is, maar dat de gebruiksvriendelijkheid van installatie nog wat te wensen over laat.[/quote:bf3e7ff560]

  2de punt Opera is vele en vele malen lichter dan Firefox
  3de punt Firefox is als standaard pakket heel erg kaal en je dient eerst een zooi "zogenoemde extensies" te installeren, Opera is me tot nu toe veel beter bevallen het start snel op sneller dan firefox en ie6. en die banner die ken je gewoon weghalen door het gif bestandje te verwijderen.

  Over het eerste punt Opera is wel een all-in-one suite met emailclient en chat functie dus waarom jij deze 2 browsers mee vergelijkt?
  Mijn conclusie is juist dat firefox eigenlijk een behoorlijk logge browser is.

  http://www.opera.com/features/ dit bevat opera standaard al en daar heb je een hoop extensies voor nodig :roll:

  en nog op je eerste punt aan te komen, als je voor windows kunt betalen dat je iedere dag gebruikt kun je ook wel voor een goede browser betalen
  die je toch iedere dag het vaakst gebruikt. en gratis betekent niet altijd beter :wink:
 • Alleen met 1 begrip ben ik niet bekend. ik het de uitdrukking GUI al vaker gehoord maar wat betekent 't precies de interface?
  [quote:4c37c74ff5]beginnen het maken van een goede GUI[/quote:4c37c74ff5]
  Fijn weekend :wink:
 • GUI: Graphical User Interface -> http://en.wikipedia.org/wiki/Graphical_user_interface

  Over opera: ik heb 17 vensters open, een database van een kleine 700MB aan mailtjes (bijna 15000 stuks) geladen, kost me nu 87MB geheugen; valt IMHO nogal mee? :)
  Nog steeds flitsend snel trouwens 8)

  Oh, en die 34 euro die opera kost is het _echt_ wel waard, en als je echt last hebt van die grote grafische banner neem je de kleine related textad. Your choice.

  Gert-Paul: wat is er mis met de interface van Opera dan? Ik ben benieuwd :) (en ja, ik ben ook niet echt gecharmeerd van de standaardskin, daarom heb ik ook een eigen die (losjes) op de Opera 6-series is gebaseerd :P)
 • Webspider: Opera heeft standaard een super volle menubalk, standaardwerkbalken die ja allemaal weg moet halen etc. (zie ook deze blogpost). Je kunt veel aanpassen, maar de eerste aanblik is gewoon verschrikkelijk. Verder vond ik de menu-opties ook niet altijd op een logische plaats zitten door die vele menu's. Ik wist gewoon niet altijd waar ik moest zoeken.
  Zoals ik al schreef heeft Opera dit allemaal opgepakt en is alles een stuk verbeterd. Dat is dus geen punt meer.

  Eigenlijk blijft alleen de uitbreidbaarheid over. Dit heeft voor en na delen. Zo is het voor echte 'power-users' waarschijnlijk niet voldoende en die moeten veel extensies installeren die misschien niet meer werken met volgende versies etc. Soms kan Firefox wat meer opties hebben, maar dit zorgt er wel voor dat de Firefox opties heel overzichtelijk zijn, ook voor nieuwe gebruikers. Opera's opties zijn heel uitgebreid, maar ik kan me goed voorstellen dat beginners daar wat meer moeite mee hebben.
  Verder mis ik niet echt wat aan de standaard Firefox setup, alles wat een normale gebruiker nodig heeft zit er imo in. Zeker nu er meer opties toegevoegd zijn voor navigeren met tabbladen (die niet standaard zichtbaar zijn vanwege kleine probleempjes die er nog mee zijn).

  Daarnaast zijn er ook dingen die aan Firefox toegevoegd kunnen worden die Opera niet heeft. Dingen waar ik niet meer zonder kan:
  - Gmail Notifier in Firefox
  - BBCode invoegen met BBCode extra
  - Links slepen om ze in een nieuw tabblad te openen en tekst slepen om te zoeken (SuperDragandGo)
  - Tabbladen direct naast het huidige tabblad openen met MiniT (misschien dat dit wel mogelijk is, maar ik heb de optie nog niet gevonden)
 • [quote:7fc3808e4e]beginnen het maken van een goede GUI[/quote:7fc3808e4e]

  Dan loop je achter Opera 8 is uit en de interface is nog overzichterlijker dan Vuurvrouw.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.