Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

Outlook 2003: Leesvenster is veilgheidsrisico?

None
5 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb me laten vertellen dat het leesvenster, waarmee je in Outlook 2003 nieuwe e-mailberichten direct kunt bekijken, een veiligheidsrisico kan inhouden. E-mailberichten worden door dit venster namelijk al direct geopend, waardoor mogelijke virussen geactiveerd kunnen worden. Kan iemand dit bevestigen of ontkennen?
 • Weet niet of het voor OL2003 geldt, gold wel voor OL2000. Weet ook niet of de SR het heeft opgelost en dus gebruik ik het niet meer.
 • Met dat veiligheidsrisico bedoel je Sasser en co. neem ik aan. Door een fout in de software kon uitvoerbare code in de tekst van een mailtje verstopt worden die het IP-nummer van je computer stiekem overbriefde waarna vanuit het internet de worm werd geïnstalleerd. Of het lek in Outlook 2003 gedicht is weet ik niet maar de Windows firewall van SP2 of elke andere firewall die benaderingen van buitenaf consequent blokkeert lost het probleem sowieso op.

  Jim
 • Het gaat om code in HTML-mails en daar is iedere client gevoelig voor alleen richten de boosdoeners zich vaak op zwakheden in het veelgebruikte Outlook. Daarmee is er inderdaad dan een beveiligingsrisico aar iedere pc die aan het internet hangt is een beveiligingsrisico. Ik wil niet badineren maar als je gewoon een goede virusscanner draait, de definities daarvan goed bijwerkt, een firewall actief hebt, windows en Office regelmatig update, dan ben je al heel goed op weg. Daarnaast zou je alle mail in plain tekst laten weergeven maar of je dat echt wilt??

  groetjes Edmond
 • [quote:5f28a86feb="Edmond Varwijk"]Daarnaast zou je alle mail in plain tekst laten weergeven maar of je dat echt wilt??

  groetjes Edmond[/quote:5f28a86feb]Ik wel, maar die optie zit bij mijn weten niet in OL2000 (al een paar keer gezocht). Indien wel, laat even horen waar.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.