Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

iemand bekend met : ipodder en podcasting ??

Anoniem
None
22 antwoorden
 • Wie o wie weet wat podcasting ???? (zal het maar ff anders verwoorden .. voor iemand weer (onterecht) denkt dat dit spam is.. :P )

  Podcasting is het fenomeen (bedacht door Adam Curry) dat je via RSS feeds mp3 bestanden kunt downloaden (door middel van zogenaamde enclosures), die je vervolgens kunt syncen met je mp3spelerd. het 'Pod' in Podcasting doet vermoeden dat je een Ipod moet hebben maar iedere mp3speler waarmee je een map kunt synhroniseren is geschikt. podcasting is buiten nederland inmiddels een HIT geworden. Nederland is op dit moment begonnen met podcasting ontdekken. Door Middel van een applicatie iPodder kan je alle soorten muziek, mixen en gesproken text binnenhalen (downloaden)

  Heeft iemand hier al eens van gehoord of is dit voor jullie helemaal nieuw ?? Vertel het zou ik zeggen ..
 • 1: dit is spam
  2: ik betwijfel of dit legaal is :evil:

  Kortom dit word gemeld aan de mods.

  Edit: R-bin heeft het al gemeld.
 • Ik neem aan dat dit systeem bedoelt is voor real (radio) audio stream ?
 • Waarom zou dit spam zijn ?? podcasting is heel iets anders dan Streaming media .. het is het zelf samenstellen van content die JIJ zelf wil beluisteren

  mijn enige vraag is : IS het al bekend ondre de lezers van dit forum
 • iedereen die iets door middel van een Audio-weblog te vertellen heeft, beginnende bandjes die zich willen profileren en dit in een RS-feed zetten zijn in principe al aan het podcasten.

  Door middel van een door Adam Curry ontwikkeld progragmma genaamd iPodder kunnen deze mp3's (en die zijn ZEKER niet illegaal) worden gedownload.
 • Waarom dit spam zou zijn? Je maakt er reclame voor. Dit lijkt me dus echt niet de bedoeling hier op het forum.
 • hmm .. reclame … ik vind het onderwerp interessaant genoeg om het te delen met anderen :) :) als ik WIndows interessant vind en ik vraag of er mensen zijn die er van gehoord hebben is het geen reclame …

  na goed .. .. heb al mijn vraag anders geformuleerd
 • Ik vind het nog steeds reclame, oftewel SPAM. Zeker als je het vergelijkt met je nickname, ik vind het veel te toevallig.
 • Zal ik dan maar een andere nick aanmaken ??? en de vraag weer anders formuleren ???????
 • Nee doe dat maar niet. We wachten wel af wat de mods hiervan zeggen, ik vrees dat hun mijn mening delen.

  Als je nou eens leert lezen. In eerste instantie ben je aan het spammen, je hebt nu alleen dat internet adres weggehaald zodat het niet meer opvalt. Tevens heb je jezelf aangemeld met een nickname waarmee je op de een of andere manier uit dat je of deel maakt van de organisatie of iig een fan van hun bent. Dat je fan bent moet je zelf weten, net zoals je nickname een merknaam is (net zoals ik een Dateq avater heb). Maar ga dan niet zulke topics openen om erover te spammen.

  En ik ga hier verder geen woord aan vuil maken, het is gemeld bij de mods en we zien wel wat ze ermee doen.
 • Je bent aan het muggeziften ben ik bang … :) :) :) mijn naam is vrij kiesbaar … dus mag dat .. ik mag vragen wie van podcasting heeft gehoord .. dus doe ik dat … ik mag naar een mening vragen … dus doe ik dat … alleen op basis van een nickname ( en die heb ik omdat ik een FAN ben van een iPod ) word bepaald dat het spam is … hmmmmmmmmmm ..

  maar goed …
 • Waar pcguy op doelt is dat je naar zijn mening (en ik deel die) niet een posting hebt geopend met een vraag of interesse in de naamsbekendheid van Podcasting oid, maar gewoon op deze manier iets wil mede delen, maar zoals al gezegd zullen de mods hierover oordelen. Vind het wel frapant dat je een account aanmaakt in een computerforum om te kijken of er bekendheidheid is over padcasting, dit terwijl er tig forums voor de iPod zijn.
 • Thanx beste moderator … was al even bang dat de vaste bezoekers de dienst uitmaakten. Ik wil best mijn nickname veranderen als dat problemen oplevert. :) (mischien kan de onnodige discussie voor deze post verwiojderd worden ofzo )

  Laat ik even opnieuw de vraag stellen dan :

  ik volg de verrichtingen van Adam Curry. En Adam heeft het woord podcasting bedacht.

  1. Is er iemand die weet wat het woord podcasting betekent (ja het is al eens vermeld door de van Dale).
  2. Wat is jullie idee bij podcasting ?
  3. Webloggen is al een hype … podcasting next ? wat denk jij ?
 • Dat klinkt al heel anders. Bovendien stond er eerst wel degelijk een url maar goed.
 • Ik volg de ontwikkelingen al een tijdje. Vind het een heel leuk concept omdat iedereen de mogelijkheid heeft een eigen 'zender' te beginnen.

  Tot nu toe vind ik de podcasts van Adam nog wat tegenvallen (lang niet zo leuk als de ochtendshow die hij een poos op de radio had). Ikzelf brand ze op cd om in de auto te kunnen luisteren, heb nog geen autoradio waar ik een mp3 speler in kan proppen ;-)
 • Ik volg het ook eigenlijk vanaf het prille begin toen Adam nog bij Veronica zat. Mag ik vragen waarom je de podcast van Adam vindt tegenvallen ? En luister je er meer .

  Het valt mij mee dat iemand weet wat het is :D:D
 • Als het mag wil ik de forumbezoekers een idee geven wat podcasting kan zijn (Adam heeft iets dergelijks al eens gedaan in Miami

  en dit is Soundseeing …

  Je loopt rustig door een stad en je vertelt je luisteraars wat je allemaal ziet, waar je loopt en dergelijke en natuurlijk horen de luisteraars het omgevingsgeluid. Hierdoor genereert de fantasie van de luisteraar er zelf een beeld bij.

  Heeft iemand hier een idee bij … een gedachte of een opmerking ? Zou jij dit zelf ook gaan doen ?
 • De techniek van Podcasting is niet verzonnen door Adam Curry, maar door Dannie J. Gregoire.

  De term Podcasting is niet verzonnen door Adam Curry, maar door Ben Hammersley.

  De RSS-techniek van Podcasting is niet verzonnen door Adam Curry, maar door Dave Winer.

  ===

  Al met al vind ik dit een hele vreemde en onterechte ophemeling van Adam Curry. (of zoals je zelf zegt… [i:8704d20a58]Adam[/i:8704d20a58])

  Wat zijn jouw exacte motieven hier?
  Ik word op straat wel eens aangesproken door jehova getuigen of andere geloofsslijters; jouw verhaal komt ongeveer hetzelfde over.

  Ik vind dit een hele vreemde thread; ik bemoei me er niet meer mee.
 • ik ga op de laatste spreker niet eens in …

  ik nok ermee … achterlijk dat iedereen hier achterdochtig is.
  Simpele vragen worden niet beantwoord. Goede reclame voor een ComputerTotaal Forum.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.