Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

Outlook (office 2003) .pst importen?

Edmond Varwijk
15 antwoorden
 • Heb mijn .pst opgeslagen voor ik mijn pc ging formatten (export in outlook d8 ik) zie alleen nu de juiste import niet staan :-? hij wil wel uit ootlook express ofzo importen maar niet uit een file. Kan iemand mij vertellen hoe ik weer mijn oude mail/accounts toevoeg???
 • Welke outlook heb je nu ?
 • [quote:f5fd58c412="podcastinfo"]Welke outlook heb je nu ?[/quote:f5fd58c412]
  net office 2003 weer installed (zie titel) dus de bijbehorende Outlook 2003 die gebruikt ik voor format ook al.
 • Voor import/export moet je een extra optie installeren bij de office setup.

  Een PST bestand bevat trouwens geen account informatie.
  De enige mailclient die ik ken die dat wel heeft is incredimail.

  PST bevat dus alleen mail, contactpersonen, agenda e.d. afhankelijk vanuit welke map je dit doet.
 • office vandaag geinstalleerd niet echt vragen daarover gehad :-? zal wel ff bij aanpassen kijken ofzo
 • Als je het hebt geëxporteerd naar een .pst-file hoef je het niet eens te importeren. Je kunt het gewoon openen. (bestand-openen-.pstfile) Als je je bestand weer outlook.pst noemt en het over het bij de installatie nieuw aangemaakte outlook.pst heen copiëert (Eerst outlook afsluiten) is zelfs dat niet nodig en opent outlook vanzelf met al je oude email-berichten, adressen etc.

  succes
  Jan
 • Via Extra > Opties > Emailinstellingen > Gegevensbestanden. Kun je em langs de officiele weg toevoegen. Daarna bij Accounts de standaard maillokatie wijzigen. Dan terug naar Gegevensbestanden en de verkeerde verwijderen.

  Contactpersonen zijn in O2003 niet direct weer beschikbaar. Open daartoe als de PST is geladen de mappenlijst, klik rechts op Contactpersonen en bij Adresboek van Outlook de optie bovenaan aanklikken en daaronder de contacten een overall naam geven. Dan OK en het adresboek openen. Daar alles naar jouw contactpersonen laten verwijzen.

  Daarna via Office Settings tooltje de instellingen opslaan en je bent volgende keren direct klaar.

  groetjes Edmond
 • [quote:24cbb84b06="Jan bakker"]Als je het hebt geëxporteerd naar een .pst-file hoef je het niet eens te importeren. Je kunt het gewoon openen. (bestand-openen-.pstfile) Als je je bestand weer outlook.pst noemt en het over het bij de installatie nieuw aangemaakte outlook.pst heen copiëert (Eerst outlook afsluiten) is zelfs dat niet nodig en opent outlook vanzelf met al je oude email-berichten, adressen etc.

  succes
  Jan[/quote:24cbb84b06]
  helaas had outlook al een paar mailtjes ontvangen (stuk of 20) die ik dan zou missen ff proberen wat edmon zegt en anders probeer ik wel wat ik nu heb naar outlook express te importeren. Vervolgens de pst file te vervangen en dan de nieuwe mails weer terug te importeren.
 • Ik kan het echt niet volgen, de adviezen worden zooo ingewikkeld, terwijl het héél eenvoudig is. Het kan namelijk ook als "gewone" gebruiker, zonder instellingen te veranderen, over elkaar heen te kopieren en dergelijke, dat gaat te vaak fout:

  Je hebt Outlook opnieuw geinstalleerd, en er staan al mailtjes in de mappen. Dat betekent dat Outlook werkt. Heb je de mappenlijst in Outlook openstaan? (in OutlookXP kiezen voor Beeld en klik dan mappenlijst aan). Kies op de menubalk OPENEN, en dan Outlook gegevensbestand.

  Open het "oude" bestand. Je ziet nu in de mappenlijst twee lijsten mappen boven elkaar die heel veel overeenkomst hebben: beide een Contactpersonen map, Agenda etc. Met sleuren en neergooien (cut-and-paste) kies je uit de oude map alle mailtjes die je wilt bewaren en sleurt ze naar de gewenste map in de nieuwe postmap. Dat gaat per stuk, maar ook door er een aantal te selecteren, of door submapjes mee te sleuren. Je kunt kiezen voor verplaatsen of kopieeren, maakt niet uit. En je kunt alles heen en weer sleuren. Ook adressen, taken en dergelijke, alleen in de juiste map plaatsen. Klaar. En wat je achter laat in de oude map kan weg. Sluit die map en gooi 'm weg (nu is Outlook soms eigenwijs en houdt het de koppeling nog even vast. Ruimen bij een volgende opstart van de PC, of bij de wekelijkse poets beurt.)

  Duidelijk? Laat het even weten,
  André
 • hehe dat gaat beter ja hoefde dus alleen "open" et doen en dan werkt het… :D
 • Waarmee het gestelde bewezen is: het kan ook simpel,
  André
 • Wil niet veel zeggen maar ik had maar 7 regels nodig waarvan 1 witruimte en 1 voor een goede vervolgtip….

  groetjes Edmond
 • Toch is er een verschil: ik doe het zonder de registry, zonder heen-en weer copieren, en zonder het risico dat er wat kwijt raakt…
  Beste wensen voor een jaar 2005 waarin alles gewoon werkt, en ik niet onder de motorkap van de PC hoef te klimmen,
  André
 • Waar in mijn antwoord kopieer ik iets, en waar wijzig ik de Registry dan?

  [quote:2c5641bf18="Edmond Varwijk"]Via Extra > Opties > Emailinstellingen > Gegevensbestanden. Kun je em langs de officiele weg toevoegen. Daarna bij Accounts de standaard maillokatie wijzigen. Dan terug naar Gegevensbestanden en de verkeerde verwijderen. [/quote:2c5641bf18]

  Het enige wat ik doe is in Outlook 2003 onder Extra Opties wat dingen aanpassen die daar gewoon in de GUI zitten ingebouwd… Of ben ik nou gek?

  groetjes Edmond
 • Edmond,
  Lees dit nog maar eens na:
  [quote:81fdbb61f1]Via Extra > Opties > Emailinstellingen > Gegevensbestanden. Kun je em langs de officiele weg toevoegen. Daarna bij Accounts de standaard maillokatie wijzigen. Dan terug naar Gegevensbestanden en de verkeerde verwijderen[/quote:81fdbb61f1].
  Dit gaat goed zolang er nog géén gebruik is gemaakt van Outlook. Maar dat is wel gebeurd: er zitten in de weggegooide pst 20 mailtjes. Of vergis ik me?
  Daarnaast staat in mijn geval de PST op de standaard plaats en dat is voor een gebruiker wel zo makkelijk..
  André

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.