Vraag & Antwoord

Anders (software)

xp home edition van dell

Anoniem
tomvdlee
6 antwoorden
 • xp home edition van een dell pc is toch gewone xp home edition?
  omdat er verpakking om zit van dell alleen bij nieuwe pc's

  ik wil namelijk van windows ME af.
  alle gegevens op 2e hd schijf zetten.

  en xp installeren (orginele cd van dell) op een gewone intel pc (geen dell pc)

  en alles van schijf 2 weer naar schijf 1 met xp
 • Dat installeren zal wel werken (behalve als Dell er een moederbord check heeft ingebouwd..) Je hebt alleen een uniek registratienummer nodig voor het activeren. En dat heb je al nodig bij het installeren.
  André
 • De Dell pre-install cd's doen een brand-check en zal alleen werken op Dell pc's.
 • Yep dat gaat niet werken. Wat vaak wel werkt is met die installatiecode en een andere CD installeren. Althans bij mijn laatste Dell, met WinME erbij gekocht, maar op de gekochte notebook niet nodig (want de betas van XP waren er al) heb ik die toen op een andere pc hier thuis gezet met wel de installatiesleutel van Dell. Eigenlijk mag dat trouwens niet, die OEM licentie hoort bij het apparaat waarbij je em gekocht hebt.

  groetjes Edmond
 • Ik heb zelf ook een Dell (Dimension 8300) met XP home en heb ontdekt dat je die Windows gewoon op een andere PC kunt installeren, uiteraard wel met de licentie-key die op de sticker staat op die andere PC (ook XP home). Het nadeel is alleen dat er allerlei Dell tools worden geinstalleerd waar je dan niets aan hebt.
  Waarom zou je die XP CD van Dell niet mogen gebruiken als er ook een XP home licentie voor die andere PC is? De winkel had n.l. deze CD niet bij de PC geleverd.
 • De cd mag je ook gewoon gebruiken, je betalld per licentie (pc) niet per cd. De Dell cd's die ik geprobeerd heb, deden het niet op een non-dell machine.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.