Vraag & Antwoord

Anders (software)

Verdwenen OLE-koppeling in ACCESS

Anoniem
None
2 antwoorden
  • Door aanschaf van een nieuwe PC ben ik overgestapt van Win2000-prof naar WinXP-prof.
    Bij het gebruik van MS Office 2003-prof heb ik een OLE-probleem waar ik geen antwoord op weet te vinden.
    MS Office 2003-prof is geïnstalleerd met alle opties en grafische filters ingeschakeld. In Access is de gebruikelijke OLE-koppeling voor afbeeldingen (b.v. .JPG) verdwenen. Als ik vanuit een directory met pasfoto's (ca. 200 verenigingsleden) een .jpg-bestand naar naar een venster in een Access formuliervenster koppel, verschijnt in het foto-kader de NAAM van het bestand in plaats van de AFBEELDING van de foto. Het venster in het Access-formulier is ingesteld als Besturingselement bron: "foto" met toegestaan OLE-type: koppelen en niet insluiten van het element. Na het genoemde koppelen van een .jpg-bestand heeft het object de naam "Pakketobject" in plaats van "Microsoft Photo Editor 3.0-figuur-object" zoals vroeger. Het lukt mij niet dit probleem op te lossen. Kopieer ik de database naar het oude Win2000 systeem dan is de koppeling als vanouds en wordt een foto getoond. De database is dus in orde! Mogelijk weet iemand hoe deze fout ontstaat en is te herstellen.
  • Aanvullende opmerking over de ontbrekende OLE-koppelingen.
    Mijn eerder ingebrachte OLE probleem betreft mogelijk een register of andere OS instelling in Windows XP, immers dezelfde ACCESS applicatie "Adressen.mdb", uitgewisseld tussen Win2000 en WinXP geeft een OLE probleem alleen binnen WinXP! De Office2003 is op beide identiek opnieuw geïnstalleerd en de fout treedt alleen op in WinXP.

    Dezelfde vraag heb ik ook geplaatst in het forum OS Windows, maar werd daar door de beheerder afgesloten, omdat de vraag daar niet thuis zou horen? Wie kan me wel helpen, of is dit een echt te lastig probleem?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.