Vraag & Antwoord

Anders (software)

Snelkoppelingen op bureaublad herstellen/plaatsen

Anoniem
None
25 antwoorden
 • Ik heb een tijdje geleden in een computerblad (waarschijnlijk C!T of PCM) iets gelezen over een klein programmaatje dat de snelkoppelingen op het bureaublad weer op hun oude plaats zet, nadat windows ze automatisch verplaatst heeft ( omdat de schermresolutie veranderd is bijvoorbeerd).

  Ik kan het artikel helaas nergens meer terugvinden, forum- en googlesearch leveren mij niets op. Ik weet ook niet echt wat de juiste trefwoorden zijn trouwens.

  Is er iemand die weet wat voor programma's hiervoor zijn (urls??) of die weet welk blad/uitgave dit publiceerde?
 • Ik heb inmiddels gevonden wat ik hebben wou, en ik dacht, laat ik het maar even hier neerzetten, dan heeft een ander er willicht ook nog wat aan ( tevens voor de zoekfunktie).

  de zoektermen waren voor google: desktop iconen herstellen ( of engels: restore desktop icons)

  dat leidde me uiteindelijk naar http://users.rcn.com/taylotr/icon_restore.html
  klein progje, en reuze handig. nu nog hopen dat het geen spyware is ( ik had de indruk van niet, maar kom er maar eens achter).
 • Heb het gedownload. Aardig idee, zat er zelf eigenlijk ook mee! Of het spyware is zal ik bij mijn dagelijkse onderhoudsbeurt vanavond (Hitman Pro) even proberen.
 • [quote:3983aa7075="harmtido"]
  klein progje, en reuze handig. nu nog hopen dat het geen spyware is [/quote:3983aa7075]

  Is 100% geen spyware, gebruik het al sinds eeuwen. Moet wel zeggen dat het niet 100% alles terug op zijn plaats zet. Voor mensen die nogal veel hun icons verplaatsen moeten er wel aan denken om regelmatig "safe icon settings" i/h R-click menu te gebruiken.
 • ik heb de exe opgehaald van http://users.rcn.com/taylotr/icon_restore.html en geopend, maar ik zie het nergens verschijnen; niet in startmenu > programma's, en ook niet als ik er alsnog de zoekfunctie op loslaat. Alleen in geïnstalleerde software. vreemd.
 • [quote:e52f1bab43="f.j.stols"]ik heb de exe opgehaald van http://users.rcn.com/taylotr/icon_restore.html en geopend, maar ik zie het nergens verschijnen; niet in startmenu > programma's, en ook niet als ik er alsnog de zoekfunctie op loslaat. Alleen in geïnstalleerde software. vreemd.[/quote:e52f1bab43]

  Gerebooted ??
 • ehhh, wat betekent dat? Voo zover ik weet kan ik een exe altijd uitpakken/installeren.
 • [quote:7b90068694="f.j.stols"]ehhh, wat betekent dat? Voo zover ik weet kan ik een exe altijd uitpakken/installeren.[/quote:7b90068694]

  Reboot= Herstarten = PC afzetten en terug aanzetten. Een heleboel progje's werken pas goed na een herstart.
 • de exe via conf.software gedeïnstalleerd en opnieuw uitgepakt, er gebeurt echt niks, ook niet na opnieuw opstarten. Lig daar niet wakker van , maar het leek me aardig.
 • [quote:d3a0decf92="f.j.stols"]de exe via conf.software gedeïnstalleerd en opnieuw uitgepakt, er gebeurt echt niks, ook niet na opnieuw opstarten. Lig daar niet wakker van , maar het leek me aardig.[/quote:d3a0decf92]

  Hebt ge de bijgeleverde Uninstall ervoor gebruikt ? Ge kunt het volledige setje hier oppikkken. Eerst dus de Uninstall nogmaals runnen. Terug met mijn exe installeren (de door U geinstalleerde exe kan bvb corrupt zijn) en PC herstarten. Dan zou het normaal i/h R-klik menu van deze Computer moeten verschijnen

  http://rapidshare.de/files/722144/ICON_RESTORE.zip.html
 • als je met je rechtermuisknop klikt op de prullenbak (XP) of op deze computer ( andere wins) staat er dan niets bij?
 • ik heb nog een ander uninstall programma lopen, nogmaals veel dank voor de adviezen!
 • zag nú pas het antwoord van harmtido: ik zie echt niks in c > windows of prullemand, hij is (en blijft) er dus echt uit. Nogmaals dank.
 • Als ge op eender welke map R-klikt krijgt ge trouwens de optie "Save desktop Icon layout" en "Restore desktop Icon layout"
 • had ik ook al bedacht, maar geen "Save desktop Icon layout" en "Restore desktop Icon layout".
 • [quote:74751d8fdf="f.j.stols"]zag nú pas het antwoord van harmtido: ik zie echt niks in c > windows of prullemand, hij is (en blijft) er dus echt uit. Nogmaals dank.[/quote:74751d8fdf]

  niet in de verkenner ofzo, maar bij de ikonen op je desktop ( bureaublad zo u wilt) daar staan normaal gesproken een ikoon van de prullenmand en / of van deze computer. daar klik je op met de rechtermuisknop. in dat contextmenu staat dan ' save desktop icon layout ' of 'restore desktop icon layout'

  [img:74751d8fdf]http://users.rcn.com/taylotr/screenshotcopy.gif[/img:74751d8fdf]

  zo dus ongeveer [size=9:74751d8fdf]RTFM[/size:74751d8fdf]
 • De exe opnieuw opgehaald, geopend en verder geïnstalleerd. En echt, R klikken op een snelkoppeling laat lezen: openen/uitvoeren als/scannen met/ winzip/knippen en plakken/snelkoppeling máken/verwijderen/naam veranderen/eigenschappen.
  verder niets.
 • Je moet geen willekeurige snelkoppeling hebben, maar per se een ' system icon', die staan er bij een verse installatie al op. bij win XP is dat alleen de prullebak, bij eerdere windowsen ook deze computer.
 • bij uitpakken van de exe komt er ook niks in startmenu > programma's, en via verkenner is het ook niet te vinden. kennelijk ben ik de enige.
 • :evil: RAAAAAAAA!!!! :evil:
  luister je wel? er komt alleen een toevoeging in het [b:de02197eaa]contextmenu[/b:de02197eaa] van [b:de02197eaa]system icons[/b:de02197eaa] als je [u:de02197eaa]"prullebak" of "deze computer".[/u:de02197eaa]

  Bij mij komt er ook niets in programma's of wat dan ook. je bent dus niet de enige, dat is namelijk bij iedereen zo. zo is het programma bedoeld.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.