Vraag & Antwoord

Anders (software)

Exel kolom vraag

Anoniem
mai
6 antwoorden
 • Hoe leg ik zo iets uit.
  In Exel heb ik een kolom A, deze bestaat uit onderwerpen 1 t/m 32 vertikaal. Horizontaal b t/m AG staan de weken. hoe kan ik de weken met de horizontale schuifbalk verschuiven maar de de kolom A met de onderwerpen blijf staan.
  Wie weet hoe ik dit op kan lossen?
  Vrgrt Ike
 • het makkelijkst is denk ik om eerst de gehele map de selecteren (op het knopje links van de A en boven de 1 drukken), alles een vak naar rechts te verplaatsen; daarna kolom B (de oude A) te selecteren door op het 'knopje' B boven die kolom te klikken en die dan weer naar links te slepen.

  't kan vast ook met VBS, maar ik heb nu ff geen tijd om dat voor je uit te zoeken :)
 • [quote:d98aa0340c="webspider"]het makkelijkst is denk ik om eerst de gehele map de selecteren (op het knopje links van de A en boven de 1 drukken), alles een vak naar rechts te verplaatsen; daarna kolom B (de oude A) te selecteren door op het 'knopje' B boven die kolom te klikken en die dan weer naar links te slepen.

  't kan vast ook met VBS, maar ik heb nu ff geen tijd om dat voor je uit te zoeken :)[/quote:d98aa0340c]

  De bedoeling is wel dat ik horizontaal heen en weer kan schuiven dit zijn de weken de verticale kolom A moet dan steeds zicht baar blijven dit zijn de div opdrachten. Als deze ook mee zou schuiven verdwijnt deze van het scherm
 • Selecteer B1 > Venster > Titels blokkeren
 • ik denk dat je beter b2(!) kunt selecteren, dan houd je de koppen met de weeknummers ook steeds in beeld en weet je waar je bent.
 • [quote:9d7ebe0a78="mai"]horizontale schuifbalk[/quote:9d7ebe0a78]
  Die 32 rijen passen hoogstwaarschijnlijk in het zichtbare scherm; onverhoedse verticale scroll(wiel) zou je nog kunnen voorkomen door rijen 33 t/m 65536 te verbergen.

  edit: excel/mezelf overschat: kan nog steeds scrollen :oops:
  (weet iemand hoe je met vb verticale scroll in een specifiek bestand uitschakeld?)

  edit2: als je titels blokkeert op B33 werkt het wel 8)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.