Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

Partition magic, samenvoegen schijven

KAVD
4 antwoorden
 • Mijn notebook, sinds gisteren in bezit, heeft een schijf die WAS ingedeeld als volgt:

  - C: met Windows
  - Een kleine "hidden Partition" met Dos bestanden zoals Fdisk, Format etc.
  - D: leeg

  Alles in Fat32

  Ik heb de C en D schijf omgezet naar NTFS met behoud van de hidden Partition die nog in Fat32 staat.

  Nu wil ik 1 C schijf hebben, met behoud van die hidden partition. Met Partition Magic lukt me dit niet. Als ik kies voor het uitbreiden van C geeft hij als maximale grootte de huidige grootte van C. Het maakt niet uit of ik daarbij D als NTFS partitie heb of D als niet toegewezen.

  Als ik kies voor het samenvoegen van C en D geeft PM aan dat er geen samen te voegen schijven zijn.

  Kan dit liggen aan de "hidden partition
 • Wordt er binnen PM aangegeven waar die Hidden Partitie staat?
  Kun je je D verkleinen, de hidden achteraan zetten en danC vergroten met de vrijgemaakte ruimte van D?
 • Als ik de hidden directory probeer te verplaatsen geeft PM als waarschuwing aan dat ie dan niet meer bootable is. Er staan o.a. autoexec.bat, bootlogbestanden etc. op. het lijkt mij vooralsnog te gevaarlijk deze achteraan D te zetten.

  Ik heb D verkleind, maar ook dan valt C niet met de vrijgekomen ruimte uit te breiden. PM geeft als maximum van C aan precies wat C nu is.
 • Dat is maf, Bij Fat 32 is er een maximale partitiegrootte maar bij mijn beste weten met NTFS niet. :-? Kun je t binnen Windows niet doen? Ik werk zelf enkel mer W2k en daar kan t , maar ik weet niet welk OS jij gebruikt

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.