Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

NAV2003Pro

None
16 antwoorden
 • Omdat er wat irritante foutjes ingeslopen zijn wil ik NAV2003Pro een keer opnieuw installeren. Vanzelfsprekend na een "uninstall" en zonodig bijwerken van het register.
  Ik weet dat-ie volgens de huidige maatstaven eigenlijk al antiek is, maar ik heb er ooit voor betaald en 't bevalt me nog goed. De vraag:
  Moet ik via "software" uitsluitend [u:ecb3b297c9]NAV2003Pro[/u:ecb3b297c9] de-installeren, of moet ik [u:ecb3b297c9]LiveReg[/u:ecb3b297c9] en [u:ecb3b297c9]LifeUpdate[/u:ecb3b297c9] ook in dit de-installatie verhaal meenemen? Symantec geeft hierover geen uitsluitsel!

  Wie weet meer?

  Groet,
  Ton

  (N.b.: s.v.p. niet melden dat er een uninstall tooltje bestaat, want dat weet ik! Symantec geeft aan deze tool alleen in speciale gevallen te gebruiken en in 1e instantie "handmatig" te werk te gaan.)
 • Alles mbt symantec /norton verwijderen.
  Ik zelf zou het programma niet meer gebruiken en overstappen op nod32, dat programma is vele malen beter, maar dat moet je zelf maar beslissen.
  En tooltje zou ik gewoon gebruiken.
 • Operatie met suc6 afgerond. Heb register handmatig bijgewerkt voor nieuwe install.
  Symantec geeft duidelijk aan om die removal tool uitsluitend te gebruiken indien een normale un-install. niet werkt…..(?)

  Groet,
  Ton
 • Zucht, vraag het dan ook niet.
 • [quote:81c169b1e8="pdexie"]Zucht, vraag het dan ook niet.[/quote:81c169b1e8]

  Hoezo "zucht"…..??
  Ik heb een poging gedaan om uit te vogelen of er iemand ervaring had opgedaan…. Een dergelijk "iemand" zou je dan kunnen wijzen op dingen waar je evt. op letten moet e.d.

  Dank voor de moeite

  Groet,
  Ton
 • mijn ervaring is afblijven van norton antivirus en system works en related.
 • [quote:e6f954732d="taco78"]mijn ervaring is afblijven van norton antivirus en system works en related.[/quote:e6f954732d]

  Reden??
  Geen ervaring met SW, maar NAV gaf weinig problemen en loopt inmiddels weer perfect.
 • Prima toch als je zelf tevreden bent?
  Vroeger gebruikte ik ook norton systemworks, maar sinds versie 2003 is dat gewoon bagger.
  En ga me nu niet vragen waarom en hoezo, probeer voor eens ipv norton antivirus nod32 en je weet genoeg.

  Verder mijn zucht was, ik gaf je het advies om wel het tooltje te gebruiken, maar omdat symantec zelf zegt om dat niet te doen doe je het niet.
  Waarom brengen ze dan zo'n tooltje uit, betere vraag: waarom moet software maker een tooltje maken om die shit goed te kunnen verwijderen?
 • Norton SW is inderdaad niet meer dan een schaduw van wat Symantec destijds heeft overgenomen en toen nog PC Tools heette…. :wink:
  't Geeft meer ellende dan dat 't oplost….

  Ook ben ik over NAV steeds minder te spreken en wel om diverse oorzaken:
  - je wordt bijna gedwongen om zowat ieder jaar je programma te up-daten naar een nieuwere versie (kassa!)
  - een nieuw abo op een jaartje virus defs is "rete" duur geworden (omgerekend naar ouderwetse guldens: bijna 60 piek!!)
  - het programma grijpt steeds zwaarder in op 't systeem
  Dus: mocht men nog een oude PentII hebben staan en een nieuwe NAV versie erop zetten, dan is de boel bijna niet meer vooruit te branden….

  Hier tegenover staat dat de "motor" van NAV bijzonder goed is. Er staat me iets bij dat een laatste test van de consumentenbond uitwees dat NAV en MacAffee toch weer de koplopers waren als het om virusdetectie gaat.

  Betreft dat "remove tooltje": tja….: als ik van de makers lees dat-ie uitsluitend ingezet moet worden als de "normale" un-installer niet goed werkt, dan neem ik die raad maar ter harte…. (zonder aan jouw oprechte bedoelingen te twijfelen!)

  Nou ja, 't is gelukt…

  Groet en nogmaals dank,
  Ton
 • Consumentenbond?????

  Die kletsten ook maar wat, wedden dat die nog nooit van nod32 hebben gehoord?
 • [quote:2ab07a6d8a="pdexie"]Consumentenbond?????

  Die kletsten ook maar wat, wedden dat die nog nooit van nod32 hebben gehoord?[/quote:2ab07a6d8a]

  Kweenie wat ze allemaal getest hebben destijds. Ik dacht dat 't vorig jaar was. Overigens denk ik niet dat een modale computeraar kan beoordelen hoe goed of hoe slecht een anti virus programma is.
  Je zou dan immers van allerlei virussen op je PC'tje moeten loslaten en per programma bekijken of-ie ontdekt wordt en dat soort zaken….
 • [quote:c19d0829e6="pdexie"]Consumentenbond?????

  Die kletsten ook maar wat, wedden dat die nog nooit van nod32 hebben gehoord?[/quote:c19d0829e6]

  Als mensen problemen hebben met hun viruscanner is het 99.88% Norton, zoek maar is met google hoeveel hits je krijgt. dat verklaard toch een hoop?
  Vroegah toen Norton nog geen symantec was maakten ze leuke spullen maar tegenwoordig is het 1 en al ellende en is de kwaliteit in een dieptepunt gedaald.
  1 System resources
  2 traag en buggy. het vertaagt het systeem (Activatie in 2005 anyone?)
  3 vind niet alle virussen.
  4 als er in de system restore bestanden zin die besmet zijn ken norton er niks mee.
  5 het installeerd onnodige troep die je niet weg krijgt de zogehete (Norton protected recycle bin)
 • [quote:668051063e]Overigens denk ik niet dat een modale computeraar kan beoordelen hoe goed of hoe slecht een anti virus programma is.
  [/quote:668051063e]

  Daar hebben ze de ICSA labs voor, die controleerd de viruscanners met alle ITW (In the wild) virussen, als het geslaagd is en ze vinden alle virussen dan krijgt de viruscanner de ICSA 100% Award.

  http://www.icsalabs.com/html/communities/antivirus/certification/certprod.shtml
 • [quote:dbc1a7184e="taco78"][quote:dbc1a7184e]Overigens denk ik niet dat een modale computeraar kan beoordelen hoe goed of hoe slecht een anti virus programma is.
  [/quote:dbc1a7184e]

  Daar hebben ze de ICSA labs voor, die controleerd de viruscanners met alle ITW (In the wild) virussen, als het geslaagd is en ze vinden alle virussen dan krijgt de viruscanner de ICSA 100% Award.

  http://www.icsalabs.com/html/communities/antivirus/certification/certprod.shtml[/quote:dbc1a7184e]

  Op den duur gaat 't slecht uitpakken voor Symantec. Nu "varen" ze nog op de naam. De dommigheid is dat men het programma zelf veel te gecompliceerd heeft gemaakt, mogelijk ten koste van "het vangen van boeven" waar het eigenlijk om gaat…..
 • [quote:b439bd76bc="taco78"]Als mensen problemen hebben met hun viruscanner is het 99.88% Norton, zoek maar is met google hoeveel hits je krijgt. dat verklaard toch een hoop?[/quote:b439bd76bc]
  Dat lijkt me ook vrij logisch, aangezien Norton nog steeds het grootste deel van de markt der virsscanners in beslag neemt! Dit is hetzelfde met Windows, waar je ook de meeste problemen over vindt als besturingssyteem. Over Mac OS X en Linux zul je een stuk minder vinden, omdat deze gewoon minder worden gebruikte en eigenlijk ook, omdat ze een stuk beter zijn dan Windows natuurlijk: lang leve Mac OS X :D

  [quote:b439bd76bc="taco78"]5 het installeerd onnodige troep die je niet weg krijgt de zogehete (Norton protected recycle bin)[/quote:b439bd76bc]
  Die Norton protected recycle bin kun je gewoon verwijderen en omzetten naar een normale prullenbak hoor, geen probleem.
 • Ik struin het hele forum af, maar kan nergens een sluitend antwoord vinden op de vraag: Hoe beveilig ik mijn PC het best met….
  1. Internetbeveiliging ???
  2. e-mail (antivirus) beveiliging ???
  en dat in combi met Firefox browser.
  Wie kan me daar nu eens een goed advies over geven? Ik ben ook wel bereid om wat voor die software te betalen. Het hoeft niet gratis, als het maar goed is.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.