Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

Lettertype wijzigen

Wijnand
3 antwoorden
 • Hallo allen.
  Ik heb het volgende probleem. Ik heb een aantal documenten waarvan ik het lettertype wil omzetten. Ik ben niet zo gecharmeerd van courier en wil graag alles in comic sans. Dit is op zich geen probleem, ware het niet dat het om documenten gaat waarin ook veel griekse en\of hebreeuwse letterypen voorkomen. Ik wil graag dat deze in hun originele lettertype blijven staan. De vraag is dus: Hoe kan ik alle (bijv.) courier omzetten naar comic sans zonder de andere letertypen ook te veranderen? Ik zou dus eigenlijk alles van één lettertype moeten kunnen selecteren maar kan dat en zo ja, hoe?
  Dit handmatig doen is geen optie omdat het om teksten van soms honderden pagina's gaat.
  Gaarne jullie advies.
 • in Word gaat dat als volgt:

  Ctrl+H

  onder op het scherm dat verschijnt kies je "Opmaak">> "Lettertype" en selecteert daar Courier
  vervolgens activeer je het veld "vervangen door" en via knop "Opmaak" >> "Lettertype" selecteer je comic sans.

  daarna klik je op knop "Alles vervangen"
 • En als je die Griekse en Herbreeuwse tekens even opzoekt en bijv. vet of cursief zet, vervolgens bij de tip hierboven ook nog "tekenstijl" -> standaard selecteert dan laat hij de speciale tekens gewoon in de huidige opmaak staan en wordt alle overige tekst veranderd.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.