Vraag & Antwoord

Anders (software)

keuzelijsten in excel

Anoniem
None
5 antwoorden
 • Hey allemaal,

  Ik ben bezig met een Formule1 managerspel te maken in Excel. Dit gaat prima maar nu heb ik een vraagje, mocht iemand het antwoord er op weten bespaart me dit namelijk veeeeel tijd Worshippy

  Een deelnemer kiest bij mij o.a. 2 coureurs. Die twee coureurs typte ik vorig jaar in in excel, en in de cel daarnaast typte ik de formule: =E36 . Ik noem maar wat, dan stond in E36 het resultaat van de coureur namelijk.

  Dit jaar wil ik dit lichtelijk automatiseren. Ik ga een keuzelijst (voor mezelf) maken zodat ik niet elke keer die hele naam van de coureur in moet typen. Echter wil ik ook dat als ik bijvoorbeeld in die lijst "Michael Schumacher" kiest, dat er in de cel ernaast automatisch de formule verschijnt: = E36. En bijvoorbeeld bij "Ralf Schumacher" E37, ik noem maar wat.

  Volgens mij is dit mogelijk, kan iemand mij uitlegge hoe? Ben namelijk geen ervaren Excel gebruiker… Nog 1 vraagje: kan je bladwijzers in excel maken?

  Groetjes,
  Rens
 • Dit jaar wil ik dit lichtelijk automatiseren. Ik ga een keuzelijst (voor mezelf) maken zodat ik niet elke keer die hele naam van de coureur in moet typen.

  Voer de gegevens van de coureurs op een afzonderlijk blad in. Kolom A het startnummer; Kolom B de naam en in kolom C de verwijzing naar cel = E36 etc.
  Selecteer de 3 kolommen en 20? rijen en noem dit bereik coureurs.

  Vervolgens halen we de gegevens uit de tabel op met de functie verticaal zoeken.

  Bijvoorbeeld in cel A1 tik je in startnummer 1 en in cel b1 zet je de formule "=VERT.ZOEKEN(A1;coureurs;2;ONWAAR)" en in cel c1 "=VERT.ZOEKEN(A1;coureurs;3;ONWAAR)

  Als je nu de gegevens uit de tabel wilt gebruiken, dan kan je volstaan met het intikken van het startnummer.

  Nog 1 vraagje: kan je bladwijzers in excel maken?

  Ja, tik in het naamvak de naam "coureurs" en druk enter. De cursor springt naar het zojuist benoemde gebied.

  Succes.
 • "Selecteer de 3 kolommen en 20? rijen en noem dit bereik coureurs."

  Uhm… :oops: hoe moet dat? IIG Bedankt voor uw reactie!

  Groet, Rens
 • Ik ga ervan uit dat je weet hoe je een gebied selecteert, maar niet hoe je daar een naam aan kunt verbinden.
  Selecteer het gebied A1:C30
  Linksboven kolom A staat het naamvak (normaal gesproken staat hier de naam van de cel bijvoorbeeld A1) Als je in dit vak klikt met de linkermuisknop kan je daar een naam toekennen aan het geselecteerde gebied door simpelweg de naam in te typen en af te sluiten met een enter..
  In dit geval coureurs
 • Tnx, het werkt! Super! 8)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.