Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

achtergrond in Word

sjouwer
9 antwoorden
 • Voor een collega moet ik een sjabloon in Word ontwerpen met een achtergrond die niet te verwijderen c.q. aan te passen is.
  Via Opmaak -> Achtergrond is de achtergrond alleen te zien wanneer de Web Layout aanstaat.
  Een afbeelding waarbij de tekst overlappend is gaat ook niet, omdat de gebruiker de achtergrond kan selecteren. Wanneer ik deze beveilig via de macro in de werkbalk Formulier, kun je helemaal niks meer tikken in het document.

  Het moet toch mogelijk zijn lijkt me, want bij de voorbeelden van Word (via Bestand -> Nieuw) staat deze achtergrond ook vast
 • ik dacht dat je dat probleem kon oplossen door niet met achtergrond te werken (da´s altijd ellende in word) maar via watermerk. staat vast wel in de help.
 • Ik doe het meestal met kop- en voettekst.
  Een afbeelding als watermerk in je koptekst zetten en hij wordt op elke pagina weergegeven. (maar de lezer kan er nog steeds bij, wel wat lastiger maar kan nog wel)
 • Als ik watermerk doe (eigenschappen van de afbeelding en vervolgens het tabblad afbeelding neem ik aan) kan de gebruiker de afbeelding nog steeds makkelijk selecteren.

  Bij koptekst lijkt het inderdaad te lukken.
 • ik verwijder een achtergrond op de volgende manier
  (lukt altijd, wat je ook doet)
  de hoofd tekst selecteren
  ctrl+c

  nieuw document

  ctrl+v

  weg onder grond
 • het gaat de ts er nu juist om dat de geadresseerde zijn afbeelding zou kunnen rippen…..
 • Dan maar even wat meer uitleg.

  Zet een afbeelding in je document.
  Pas helderheid en contrast aan (rechtsklik en kies "figuur opmaken") zodat het er watermerk-achtig uitziet.
  Klik dan rechts op het figuur en kies knippen.
  Ga naar beeld en kies kop- en voettekst.
  in de koptekst klik je rechts en kies plakken.
  klik nu weer rechts op de afbeelding en kies "figuur opmaken"
  ga naar het tablad indeling en kies "achter de tekst"
  Klik op sluiten bij het venstertje kop en voettekst
  en typ tekst in het document :D

  Ik neem aan dat je wilt dat de gebruiker/lezer geen last heeft van de afbeelding. Dus niet als er bijv een stuk tekst wordt geselecteerd dat dan de afbeelding perongeluk mee gaat.
  Beveiligen zal je niet lukken dan moet je aan PDF gaan denken maar niet aan Word.
 • Bedankt ToBee. Bij mij thuis lijkt ziet het er allemaal goed uit. Ik moet op mn werk morgen even proberen of de printer het aankan als ik alle marges op 0 zet (de afbeelding is namelijk briefpapier).

  Het is inderdaad de bedoeling dat een gebruiker niet per ongeluk de achtergrond kan selecteren en verplaatsen/verwijderen (de gebruiker om wie het gaat is nogal een digibeet).
 • Hangt van de printer af maar 0 marge zal heel moeilijk worden!
  Vooral gangbare kantoor laserprinters hebben nogal wat marge nodig, bovenaan zal nog wel een eind lukken maar onder wordt moeilijk.
  succes!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.