Vraag & Antwoord

Anders (software)

Ghost perikelen

Anoniem
Jan bakker
5 antwoorden
 • Ik heb via nortonSystemWorks2004 de versie Ghost2003 geinstalleerd.
  Wel, afgezien van een mededeling "couldn't contact GhostStartAgent 0x80040154, die je kan wegklikken waarna alles schijnbaar normaal verloopt heb ik het volgende probleem:
  Mijn PC is een Medion P4-3.0GHz waarop Medion meende te moeten besparen door geen PS2 poort mee te leveren maar alleen USB. Mijn muis en keyboard was een waardeloos draadloos systeem die ik heb vervangen door een optische muis en een usb gewoon keyboard.
  Nu komt de mop met Ghost; die gaat namelijk als ik een image wil maken van een partitie binnen een soort DOS omgeving een eigen C: aanmaken waarna alles stopt want de muis evenmin als het keyboard werken onder die condities. Daarna wat ik ook doe, afbreken, opnieuw windows proberen op te starten enfin noem maar op, kom ik steeds weer in dat Ghost DOS scherm terecht en is de pc dus onbruikbaar geworden.
  Uiteindelijk heb ik via mijn xp originele schijf de nep C: partitie gedelete en windows opnieuw geinstalleerd en via image backups een vrij recente situatie terug kunnen zetten
  Hoe werken jullie met dit Ghost programma als je muis/keyboard USB is????
  gelukkig heb ik nog DriveImage2002 die hiermee geen last heeft
  graag advies en/of commentaar
 • Je kan dan beter Norton Ghost 9.0 gebruiken.

  Bij het maken van een image van b.v. C: blijft Windows gewoon actief.
  Voor een restore, boot je met de bijgeleverde boot CD, en kun je zonder problemen de image terug zetten ! :P
 • Dank Tweaky voor je reactie en ja ik begrijp dat Ghost9 niet de problemen zal opleveren zoals ik met de oudere versie heb beschreven.
  Echter Ghost9 aanschaffen terwijl ik nog Driveimage2002 heb, die zoals ik zei wel in een DOS environment mijn muis en keyboard blijft aansturen is een beetje begrotelijk. Op de symantic site zie ik ook niet dat er een trial versie van Ghost beschikbaar zou zijn.
  Dank en salut
  gigo
 • Ik begrijp dat het probleem niet zozeer het programma is, alswel dat je niet met je (usb)keyboard kunt werken. Kun je dat in je bios niet regelen?
  Ik heb in het bios van mijn (msi)moederbord inder "integrated peripherals" de mogelijkheid "usb device legacy support". Daar kan ik kiezen voor voor "disabled", "no mice"of "all device". Dat laatste zou het usb-keyboard m.i. moeten laten werken.

  succes
 • ik heb inderdaad in mijn BIOS (Phoenic Award BIOS) zowel voor de muis als voor het keyboard enabled staan en met andere software zoals DriveImage ook geen probleem, alleen die ghost maakt een soort RAM schijf aan, ongelukkigerwijze ook nog als C: die dan niet meer benaderbaar is via een usb muis of keyboard. Domweg een stom programma terwijl indertijd de versie 6 prachtig vanuit zo'n DOS environment functioneerde. Helaas werkt dat niet meer onder XP.
  Bovendien begrijp ik dat ghost 9 images gemaakt met oudere versies niet aan kan, dus voor mij een regelrechte miskleun.
  Dank voor je commentaar.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.