Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

nero

Jeroen de Jager
20 antwoorden
 • ik heb een film van een nieuwsgroep binnengehaald
  deze is echter te groot voor een dvd. bijna 8 gigabyte.
  met een duallayer brander zou het geen bezwaar zijn maar diie heb ik niet. wat moet ik doen (met welk programma) om de film toch te branden??
 • illegaal
 • gewoon naar de cd boer gaan en kopen.
 • dvdschrink maakt em passend ( is al zo vaak behandeld)
  ILLEGAAL??? . Misschien hebt ie wel een film binnengehaald van tante ko op Ibiza
  wat een gezeik vooraf
 • Geen ge…, gewoon illegaal en dat weet jij ook drommels goed en let een beetje op je taal gebruik.
 • [quote:af17f3a61b="plextor"]illegaal[/quote:af17f3a61b]
  [quote:af17f3a61b="pdexie"]Geen ge…, gewoon illegaal en dat weet jij ook drommels goed en let een beetje op je taal gebruik.[/quote:af17f3a61b]

  *zucht* en dit kom ik nou overal op dit forum tegen he, je kan onmogelijk uit de startpost opmaken of dat het uberhaupt wel illegaal is, dus zeggen jullie maar dat het illegaal is, ziek word ik ervan. TS geeft ook geen link of iets dus in plaats van de TS af te zeiken kunnen jullie hem ook gewoon helpen. Als je er iets op tegen hebt post je dat maar in het Feedback forum.
 • Mensen beginnen meteen te blaten dat iets illegaal is voordat ze uberhaupt maar weten waar ze het over hebben. Erg triest. En inderdaad GEZEIK.
 • [quote:3cf5d0a41e="tomvdlee"]Mensen beginnen meteen te blaten dat iets illegaal is voordat ze uberhaupt maar weten waar ze het over hebben. Erg triest. En inderdaad GEZEIK.[/quote:3cf5d0a41e]ik heb een film van een nieuwsgroep binnengehaald.
  zijn er dan nieuws groepen die niet illegale film's op het net zetten.
  beetje naief .
  en als je het gezeik vindt post dan in een ander forum.
 • Films downloaden is niet illegaal. Films ter download aanbieden wel. Dus ik zie het probleem niet.
  Hieronder een antwoord van Minister Donner op kamervragen:

  [i:3789f54700]"De Internetgebruiker die gebruik maakt van de mogelijkheden die Napster, KaZaa en vergelijkbare peer-to-peer-diensten bieden om werken van letterkunde, wetenschap of kunst te kopiëren voor privé-gebruik opereert over het algemeen genomen binnen de marges van het auteursrecht. Dat geldt ook wanneer een privé-kopie wordt gemaakt van een origineel dat illegaal, dat wil zeggen zonder toestemming van [de] auteursrechthebbende, is openbaar gemaakt."[/i:3789f54700]

  Voortaan graag eerst zeker weten of je gelijk hebt, voordat je een ander terechtspreekt. Dit topic (en soortgelijke) blijven dus gewoon open.
 • Soms kan ik dit forum niet volgen.
  En heb je jezelf hier gebombardeerd tot adminitstrator, of heb ik wat gemist?
 • [quote:74f584462c="plextor"][quote:74f584462c="tomvdlee"]Mensen beginnen meteen te blaten dat iets illegaal is voordat ze uberhaupt maar weten waar ze het over hebben. Erg triest. En inderdaad GEZEIK.[/quote:74f584462c]ik heb een film van een nieuwsgroep binnengehaald.
  zijn er dan nieuws groepen die niet illegale film's op het net zetten.
  beetje naief .
  en als je het gezeik vindt post dan in een ander forum.[/quote:74f584462c]

  Hahahaha ik moet hier heel hard om lachen.
 • Och het is maar wat je zelf lollig vind.
  Sommige mensen lachen ook om Bassie.
 • Dit is niet de bedoeling van dit topic. Ben er misschien zelf schuld aan maar vanaf nu graag alleen topicstarter helpen of niet posten.
 • nooit geweten dat er zoveelmensen zijn die menen te moeten antwoorden op een vraag die goed bedoeld is het gaat inderdaad om niet illegaal materiaal en dan nog? geef gewoon antwoord op mijn vraag of houd U er buiten. Mogelijk kunnen al die trieste figuren zich in het vervolg bezighouden met iets anders en de goewd bedoelde forums niet vervuilen
  bedankt voor de antwoorden die wel goed bedoeld zijn.
  nu nog de oplossing van het probleem.
 • Als je zo slim bent geef een goede zoekopdracht via google.
  Veel succes, en ja het kan via een software programma.
 • [quote:cab3ea9da9="Jeroen de Jager"]Films downloaden is niet illegaal. Films ter download aanbieden wel. Dus ik zie het probleem niet.
  Hieronder een antwoord van Minister Donner op kamervragen:

  [i:cab3ea9da9]"De Internetgebruiker die gebruik maakt van de mogelijkheden die Napster, KaZaa en vergelijkbare peer-to-peer-diensten bieden om werken van letterkunde, wetenschap of kunst te kopiëren voor privé-gebruik opereert over het algemeen genomen binnen de marges van het auteursrecht. Dat geldt ook wanneer een privé-kopie wordt gemaakt van een origineel dat illegaal, dat wil zeggen zonder toestemming van [de] auteursrechthebbende, is openbaar gemaakt."[/i:cab3ea9da9]

  Voortaan graag eerst zeker weten of je gelijk hebt, voordat je een ander terechtspreekt. Dit topic (en soortgelijke) blijven dus gewoon open.[/quote:cab3ea9da9]
  stukje van stichting brein.
  Wat mag (niet)?
  Sluiten
  Het auteursrecht is een soort eigendomsrecht: Intellectueel Eigendom. De maker (of auteur) van een werk is de enige die mag bepalen wat er met zijn werk gebeurt.

  Auteursrecht: verveelvoudigen en openbaar maken.
  Het auteursrecht geeft de maker van een werk (bijvoorbeeld een muziekstuk, een film of een videospel) het recht dat werk tegen betaling uit te baten. Zonder toestemming van de auteur, de maker, mag je diens werk niet verveelvoudigen of openbaar maken. Auteursrecht is dus een verbodsrecht. Voor het geven van toestemming (een licentie) aan exploitanten van muziek, film en videospellen kan de maker geld (royalties) vragen. De exploitanten verdienen op hun beurt geld door het werk tegen betaling te verspreiden bijvoorbeeld door er dvd’s of downloads van te verkopen of kaartjes voor een voorstelling. Als zij geen geld verdienen kunnen ze ook de maker niet betalen. Overigens hebben artiesten en producenten zelf ook een soort auteursrechtelijke bescherming dat naburig recht wordt genoemd.

  Piraterij: zonder toestemming verveelvoudigen en openbaar maken.
  Piraterij is het zonder toestemming van de maker verveelvoudigen (kopiëren, downloaden) en openbaar maken (verspreiden: verhandelen, weggeven, ruilen, uploaden) van diens werk. Daar lijdt die maker en zijn exploitant schade van want er valt minder voor ze te verdienen als het werk door piraten op dvd wordt verkocht of door gebruikers van een p2p uitwisseldienst gratis op het internet wordt weggegeven. Als je wat maakt dan heb je wat, behalve als je het niet kunt beschermen. Vandaar dat piraterij wordt bestreden door zowel de rechthebbenden (makers, artiesten en exploitanten) als de overheid. In Nederland treedt stichting BREIN namens de rechthebbenden op tegen piraterij en werkt daarin onder meer samen met de FIOD-ECD en het Openbaar Ministerie.

  Een kopie maken of downloaden voor eigen gebruik mag (niet).
  De simpele regel is dat een kopie maken of downloaden mag als het uitsluitend voor jezelf is en nooit voor anderen. Voor software (videospellen) geldt: nooit een kopie maken of downloaden, dus ook niet alleen maar voor jezelf.

  De regels op een rijtje.
  1. Een kopie maken van muziek of film (cd of dvd) mag als die uitsluitend voor jezelf bestemd is. Van een videospel of andere software mag je geen kopie maken, ook niet voor eigen gebruik.
  2. Het omzeilen van een beveiliging op een cd of dvd mag niet, ook niet om een kopie voor jezelf te maken. Je mag een omzeilingsmiddel ook niet verspreiden, bijvoorbeeld op een cd of dvd of als bestand op het internet.
  3. Een kopie weggeven, ruilen of verkopen mag niet.
  4. Een internetbestand (met muziek of een film) downloaden mag. Maar pas op met p2p uitwisseldiensten, want als je daarmee downloadt wordt je automatisch uploader, dat is "ter verspreiding aanbieden" en dat mag niet. Software downloaden mag niet.
  5. Een bestand uploaden mag niet. Dus ook niet "sharen" of delen via een p2p uitwisseldienst. Je mag ook geen dvd "rippen" en de inhoud als bestand op het internet plaatsen.
  6. Openbaar vertonen mag niet, behalve in huiselijke kring.

  Als je opzettelijk een inbreuk op auteursrecht maakt dan is dat strafbaar als misdrijf. Onder opzet valt ook als je beter had horen te weten en eigenlijk bewust het risico neemt dat je inbreuk maakt.

  Straffen kunnen oplopen tot 4 jaar gevangenisstraf en 45.000 euro boete.
  lees punt 4 eens door .
  je kan mijn niet vertellen dat een film van bijna 8 gigabyte. een film is die niet illegaal gedawnload is .
  ook al is het een zelf gemaakte film van opoe's laatste nummertje.
  :lol:
 • [quote:c773adaa7a="plextor"]lees punt 4 eens door .
  je kan mijn niet vertellen dat een film van bijna 8 gigabyte. een film is die niet illegaal gedawnload is .
  ook al is het een zelf gemaakte film van opoe's laatste nummertje.
  :lol:[/quote:c773adaa7a]

  Plextor, volgens mij ben je in de war of erg hardleers. Je kunt elke film legaal downloaden, zelfs als de aanbieder de film illegaal aanbied. Zolang je zelf niets aanbied ben je niet strafbaar.
  Waar jij op doelt is dat het etisch niet ok is, daar ben ik het helemaal met je eens. Maar etisch niet ok en strafbaar zijn twee verschillende dingen.

  Enne…wat was er niet duidelijk aan deze zin?
  [quote:c773adaa7a="Jeroen de Jager"]vanaf nu graag alleen topicstarter helpen of niet posten.[/quote:c773adaa7a]
 • [quote:48bdc441c6="pdexie"]En heb je jezelf hier gebombardeerd tot adminitstrator, of heb ik wat gemist?[/quote:48bdc441c6]

  Dat laatste kun je wel zeggen ja, ik ben het (admin) pas een paar jaar…
 • [quote:389cbe1a47]met een duallayer brander zou het geen bezwaar zijn maar diie heb ik niet. wat moet ik doen (met welk programma) om de film toch te branden??[/quote:389cbe1a47]

  winavi.
 • Enne…wat was er niet duidelijk aan deze zin?
  Jeroen de Jager schreef:
  vanaf nu graag alleen topicstarter helpen of niet posten.

  wat wil je hier mee zeggen

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.