Vraag & Antwoord

Anders (software)

Mp3 bas optimaliseren, en misschien de rest ook wel

Anoniem
None
7 antwoorden
 • Goeiedag,

  Ik heb een vraag, is het mogelijk mp3 muziek te optimaliseren. Of in ieder geval muziek optimaliseren met een programmatje, zodat je net iets meer bas uit je pc kan halen.

  Ik heb eerder zo'n programmatje gehad, volgens mij iets met DFX audio echacement. Maar dit is een proefversie en dus kan je sommige (de mooiste) fucties niet gebruiken. Kennen jullie nog meer van dat soort programmatjes die je helemaal kan gebruiken?

  Bedankt
 • er zijn ongetwijfeld via googlen met de termen < edit mp3 > progjes te vinden die mp3 zeggen te kunnen aanpassen.
  verstandiger is: maak er eerst een wav van, edit dan in een waveditor zoals goldwave, en converteer dan het resultaat naar mp3 met een hoge bitrate (minstens 128), dan gaat er zo weinig mogelijk verloren.
 • Dus eerst van een mp3 een wav maken, en dan weer mp3 maken?

  Dan blijft de huidige mp3 kwalitiet toch behouden?

  Of bedoel je het anders.
 • ja, want ik vrees dat als je rechtstreeks in mp3 werkt de eerste de beste opslag alweer een kwaliteitsverlies betekent.
  door te werken in wav in wav nadien te converteren naar mp3 met hoge bitrate behoud je zoveel mogelijk resultaat.
 • nee, dan gaat de kwaliteit achteruit. maar is volgens mij de enigste manier om het te doen, of je moet een equalizer gebruiken maar die moet je dan iedere keer bijstellen bij elke mp3
 • [quote:de5aa9c9f1="vanwalsum"]Dus eerst van een mp3 een wav maken, en dan weer mp3 maken?

  Dan blijft de huidige mp3 kwalitiet toch behouden?
  [/quote:de5aa9c9f1]
  Nee, dan blijft de kwaliteit niet behouden. Op het moment dat je het bewerkte wav-bestand namelijk weer omzet naar mp3 treedt er namelijk kwaliteitsverlies op.

  Als je de nummers zelf meer bas wilt geven zul je ze inderdaad eerst moeten decoderen naar wav, aangezien je mp3tjes niet echt kunt bewerken, op knippen en geluidsniveau aanpassen na dan.

  Maar wat je ook kunt doen is wat gaan spelen met de equalizer settings van je media speler. Als je Winamp gebruikt kun je ook eens tussen de DSP-plugins voor Winamp kijken of er een vergelijkbaar programma als DFX bij zit. Die plugins kun je vinden op http://www.winamp.com/plugins/browse.php?ctype=P&category=5 .
 • er staan een hoop leuke programmatjes tussen, ik ga er eens even tussendoor neuzen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.