Vraag & Antwoord

Anders (software)

Dos - lettertype?

21 antwoorden
 • Als je gewoon in dos bezig bent, welk lettertype zie/gebruikt je dan?
 • system ? <font face="system">test</font>
 • Als ik me niet vergis is dat font gedefinieerd in je videokaart. Hij moet tenslotte ook tijdens het opstarten, voor hij zelfs maar kijkt naar een OS of zelfs maar een harddisk, tekst kunnen laten zien.
 • Ofwel videokaart ofwel bios. Ik denk eigenlijk de laatste... maar welk font? geen idee eigenlijk :/
 • [quote:b816d188be="webspider"].. maar welk font? geen idee eigenlijk :/[/quote:b816d188be] Dat noemen wij "het Juggernaut effect"
 • Jullie weten ook niks :D
 • Nee jullie weten zeker niks. Maar wij noemen dat lettertype "Terminal"
 • Waar zouden we zijn zonder onze zuiderburen? :D Thanks Belg!
 • [quote:2d9737a5c3="Wiep Corbier"]Waar zouden we zijn zonder onze zuiderburen? [/quote:2d9737a5c3]Tja dat weet ik ook niet. Ik heb in Rotterdam op de grafische school gezeten...
 • Het klopt alleen niet. kijk: [img:e77d6cc6aa]http://home.hccnet.nl/orion.boot/K8NSNXP_BIOS_Main[1].jpg[/img:e77d6cc6aa] eventjes wat verschillen omcirkeld :P iig, het DOS lettertype heeft schreef (lijntjes aan einde strepen letters zegmaar, zoiets als roman, is een iets ander begrip)
 • Hij heeft wel gelijk met het Juggernaut-effect. Dit is het lettertype terminal: [img:b348247738]http://users.skynet.be/bk329292/64-127.gif[/img:b348247738]
 • Inhoudelijk reageren is wel zo volwassen, in plaats van maar een beetje ad hominem te gaan spelen.. *g* ik _neem aan_ dat wiep het verschil weet tussen een DOS box in windows en pure DOS. Ik zoek nog ff een andere pic.. [img:3dcd1c5eca]http://home.hccnet.nl/orion.boot/vmware.gif[/img:3dcd1c5eca] Dit is wel redelijk het DOS lettertype, nietwaar? Vergelijk: hoofdletter B hoofdletter D hoofdletter E hoofdletter L hoofdletter R Als je wilt blijven volhouden dat die hetzelfde zijn.. ga je gang.. *g* oh, en booster: reageer inhoudelijk of reageer niet, ik geef een toevoeging op de post voor me.. dit is een verzoek, geen verwijt...
 • Ik zal even uitleggen waarom ik het vraag. Tegenwoordig zie ik regelmatig applicaties geschreven in de moderne programmeertalen - waarmee je mooie grafische schermen kunt maken - en toch hebben die blauwe schermen met een dos-achtig lettertype. Blijkbaar werkt dat prettig en dus wilde ik dat ook eens een tijdje weer proberen in één van mijn applicaties.
 • Is het dan niet het gemakkelijkste om gewoon een console app te maken? Die full screen geeft in windows gewoon het 'DOS' lettertype :)
 • Ik heb nog niet een console app. gemaakt. Heb ik dan de beschikking over alle technieken en controles?
 • Voor zover ik weet wel, alleen zal je dingen als menu's zelf moeten programmeren; menu's zijn immers GUI-based. Visual-dingen werken natuurlijk ook niet, hoewel er daar ook dosversies van zijn :P Waarschijnlijk zijnn er wel functions die die menu's voor je regelen, maar dat weet ik verder niet :) Voor de rest kun je, voor zover ik weet, alle programmeertechnieken gebruiken.
 • [quote:9bf1b5d14a="Wiep Corbier"]Ik zal even uitleggen waarom ik het vraag. Tegenwoordig zie ik regelmatig applicaties geschreven in de moderne programmeertalen - waarmee je mooie grafische schermen kunt maken - en toch hebben die blauwe schermen met een dos-achtig lettertype. Blijkbaar werkt dat prettig en dus wilde ik dat ook eens een tijdje weer proberen in één van mijn applicaties.[/quote:9bf1b5d14a] Even uit nieuwschierigheid; wat voor applicatie gaat het worden?
 • Een webwinkel. Maar een gedeelte is niet op webbasis gebaseerd. Met dat 'desktopgedeelte' doe ik een aantal adminstratieve dingetjes. :)
 • [quote:cfd13006fc]For releases prior to '99, the Terminal font is the standard MS-DOS font used for the MS-DOS window. This is an OEM fixed width character set which contains all of the conventional symbols found in the DOS shell. Releases of MicroEmacs post '99 may utilise any of the windows fonts, typically Courier New or Lucida Console are used, these provide the best screen rendering of characters. Lucida Console is slightly better with a smaller font size as this allows a '1' (one) and 'l' (lower case L) to be distinguished. The Terminal fonts are the same as shown in the DOS window the last 2 arguments are the width x height, the terminal equivalents (Bit Mapped) are commented here. [/quote:cfd13006fc] Toch vreemd dan want hier vinden ze ook dat het Terminal moet zijn... Misschien kun je voor jouw doeleinden [url=http://www.programurl.com/hvdosbox-terminal-fonts-for-windows.htm]Deze[/url] het best gebruiken. (Wat is het "Juggernaut-effect"?!)
 • [quote:c442a90eb9="Booster"][quote:c442a90eb9="webspider"].. maar welk font? geen idee eigenlijk :/[/quote:c442a90eb9] Dat noemen wij "het Juggernaut effect"[/quote:c442a90eb9]Dat is wat die spinnekop doet: ongeacht het onderwerp de meest waardeloze onzin posten.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.