Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

alweer: firefox en postbank

None
19 antwoorden
 • Nadt ik 10 dagen weg was bleek Postbank.nl het niet meer te doen met Firefox. Hun gebruikelijke antwoord: wij ondersteunen het niet, omdat "maar"5% Firefox/Mozilla heeft…. Toch vreemd omdat het máánden lang wel werkte. Is er nog iemand in het forum die het wèl kan. Ik had de java-applets van Sun eruit gegooid en die van Pandorra.be ingeladen
  http://users.pandora.be/DeLorean/Downloads/msjavx86.exe, en vervolgens:
  http://users.pandora.be/DeLorean/Downloads/MSJavWU_3810.exe
  maar dat hielp helaas niet.
 • Aanpassen aan de vreemde realiteit is soms maar het beste. Ik kom met Firefox met mijn inloggegevens de Postbank niet binnen, terwijl dat in andere browsers goed gaat. Daarentegen kan ik met Maxthon (gebaseerd op IE) of met de kale IE de krant NRC niet digitaal lezen, terwijl dit met Firefox feilloos gaat.

  1 instellingkje, 1 aanpassing elders op de computer kan net de fatale zet zijn.
 • Hier firefox met java plugin van sun en hier werkt mijnpostbank.nl gewoon.
 • bij mij werkt postbank.nl ook gewoon. eerste keer niet, omdat die java aplet niet geinstaleerd was(die had ik gedownlaod toen ik in ging loggen met IE) tien kreeg ik een popup met een link waarop je moest klikken als je niet in kon loggen, dat had ik gedaan moet ik die aplet weer instaleren en toen deed ie het gewoon.
 • Zou ik van" Pdexie" mogen weten welke applet dat is; van Sun heb ik al (een aantal malen) opgehaald, en het werkt gewoon niet meer!
  En bij mij doettie het ook niet als Postbank.nl mij "verzoekt"om opnieuw in te loggen. Ook op de fora/forums van Mozilla etc. kom ik er niet goed uit. Java van Sun zou naar verluid niet goed zijn (ergens is er weer ruzie?) en van Pandora.be wèl, etc etc.
 • Aller eerst wil ik zeggen dat sun de bedenker van java is dus die zal echt wel goed zijn.
  Ik zelf gebruik de jre 1_4_2_06 versie

  http://java.sun.com/products/archive/j2se/1.4.2_06/index.html
 • Hier ook geen problemen, ik gebruik Mozilla 1.7.5 met JRE 5.0 (intern versienummer 1.5.0_01). Start wel even via "Configuratiescherm/Java" het Java Control Panel en kijk op het tabblad "Advanced" of de Applet Tag Support voor Mozilla ingeschakeld staat

  Jim
 • Is dit een applet specifiek voor Firefox? Zo ja waar vind ik die? Ik werk nu met MS Java die algemeen op de compu is geinstalleerd, dus niet specifiek voor Firefox. Begrijp ik goed dat dit niet voldoende is om Firefox met Java te laten werken?
 • MSjava en java van Sun zijn twee verschillende dingen (in essentie niet maar vanwege gesteggel tussen die twee wel)
 • Dat weet ik. Omdat Sun bij mij problemen gaf heb ik die maar weggedaan en MS Java geinstalleerd. Die werkt perfekt.
  Maar mijn vraag was: is het nodig om voor Firefox een aparte Java applet te installeren of zou MS Java ook in Firefox moeten werken?
 • @ f.j.Stols;
  Kijk even of je het bestand "msjava.dll" in de map C:/windows/system32 hebt staan. Zonder dat bestand kun je niet inloggen bij je bank.
  [edit] en blijkbaar moet je ook pop-ups toestaan in ffox om te kunnen internetbankieren bij de postbank[/edit]
 • Java van sun heb je nodig binnen firefox.
  Binnen internet explorer heb ik alleen microsoft vm aanstaan en alles functioneert hier goed.
 • Of Firefox met de JVM van Microsoft overweg kan weet ik niet (nooit geprobeerd) maar de Sun JVM kan met IE en Firefox overweg. Dat door mij al genoemde Java Control Panel biedt beide mogelijkheden. En inderdaad is de applet voor IE een andere dan die voor FF maar Sun heeft beide aan boord. Als je zowel de JVM van Microsoft als van Sun hebt geïnstalleerd moet je wel aangeven welke van beide je wilt gebruiken. Ervan uitgaande dat je WinXP gebruikt: ga naar Configuratiescherm/Software en kies links de button Programmatoegang en -instellingen. Vervolgens kun je precies aangeven welke progs en met welke toevoegingen je wilt gebruiken.

  Jim
 • Met belangstelling de reacties en vragen gelezen. Inmiddels heb ik zowel Java SE v 1.4.2._05 als _06 weer geïnstalleerd. Via snelkoppeling "Java webstart" zie ik 4 tabbladen (file,applic,view en help) maar daar kom ik niet verder mee(iets voor spelletjes of notepad) . Cookies (Extra,Opties,Privacy) wordenbij mij in Firefox toegestaan.
  Eerlijk gezegd weet ik niet zo goed raad met de mededeling van ToBee : "Kijk even of je het bestand "msjava.dll" in de map C:/windows/system32 hebt staan. Zonder dat bestand kun je niet inloggen bij je bank.
  Graag nog enige adviezen, want het werkt nog steeds niet.
 • Dit was geheel nieuw voor mij om via configuratie > software > java 06 links op Progr toegang & instell te klikken. Volgens mij heb ik alles aangeklikt via äangepast" Mozilla-Firefox toegankelijk gemaakt, "t lukt helaas niet
 • En als je in FireFox eens kijkt bij "Hulp/Over plug-ins" (c,q. "Help/About plug-ins") dan krijg je een overzicht van alle geïnstalleerde plug-ins (Quicktime, Shockwave, Adobe Acrobat, Windows Media Player, Microsoft DRM om maar eens wat mogelijkheden te noemen) en daar zou Java in ieder geval bij moeten staan (bij mij worden zeven verschillende dll's opgesomd). Is dat bij jouw niet het geval, dan is herinstallatie misschien een oplossing, staat Java hier wel bij dan moet de oorzaak toch ergens anders bij je instellingen liggen. In de browser bij "Bewerken/voorkeuren" de instellingen voor privacy en "veiligheid" eens wijzigen en hetzelfde doen met de instellingen voor "Scrips en plug-ins"

  Jim
 • Volgens mij moet het toch aan firefox (1.0 NLversie )liggen; zowel ff als java van Sun v 06 verwijderd en opnieuw geïnstalleerd Soms heb ik zelfs 2 koffiekoppen rechts onder, maar het werkt niet. Voorlopig gebruik ik Mozilla voor Postbank.nl. Iedereen alweer bedankt voor alle adviezen.
 • ik heb dit onderwerp ook met veel interesse gelezen …
  ik heb in configuratie scherm/java …… inderdaad dat vinkje voor java in mozilla gevonden, alleen als ik die aanzet krijg ik een foutmelding dat ik geen rechten heb om het in te schakelen:
  [img:d3990e1fdd]http://www.aernout.nl/java.jpg[/img:d3990e1fdd]
 • En die box zegt eigenlijk alles! Werk je misschien onder een account met beperkte rechten?

  Jim

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.