Vraag & Antwoord

Anders (software)

wachtwoord op gedeelde mappen

Anoniem
kroesuway
4 antwoorden
 • Goedendag allemaal,

  Ik heb gedeelde mappen aangemaakt voor zowel mijn vaste computer als mijn laptop. Echter ik wil een wachtwoord op die gedeelde mappen. Dus een wachtwoord op mijn vaste computer voor de gedeelde mappen en een wachtwoord voor mijn gedeelde mappen op de laptop. Weet iemand hoe ik dat kan doen?
  Greetingz Kroesuway
 • Hier heb je een paar mogelijkheden: http://www.download.com/3120-20_4-0.html?qt=folder+password&tg=dl-2001
 • [quote:456c03eeea="JBS"]Hier heb je een paar mogelijkheden: http://www.download.com/3120-20_4-0.html?qt=folder+password&tg=dl-2001[/quote:456c03eeea]

  Dat zijn ook mooie programma's. Maar kan ik geen wachtwoord maken met gebruikers account via windows? Dus als ik op mijn vaste pc, de gedeelde mappen van mijn laptop in wil, ik eerst mijn gebruikers account met wachtwoord moet geven. Probleem is dat mijn laptop niet beveiligd is. Dus iedereen in de buurt kan via mijn laptop verbinding krijgen met het internet. Ga ik mijn mappen delen dan kunnen zij daar ook inzicht in krijgen.
  Greetings Kroesyway
 • Ga naar "Configuratiescherm/Mapopties" en dan naar de tab "Weergave". Haal daar het vinkje weg bij "Eenvoudig delen van bestanden gebruiken (aanbevolen)". Afsluiten met "OK". Als je daarna op een map rechtsklikt en kiest voor "Delen en beveiligen" vindt je daar een extra knop "Machtigingen". Daarachter zit een optie om mappen alleen voor bepaalde groepen of gebruikers toegankelijk te maken. In de Windows Help vindt je na enig zoeken ook de nodige nuttige informatie.

  Jim

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.