Vraag & Antwoord

Anders (software)

Tips om uit wanorde, orde te maken op uw PC

Anoniem
Red Dragon
13 antwoorden
 • Indien U met een groot aantal programma's en applicaties op uw PC zit wil ik U hier een paar goede tips geven om een beetje ordelijk te werk te gaan. Velen hebben na een tijdje totaal geen idee niet meer waar wat zit. Ik ga hier enkele tips geven van zaken die ik reeds 5 jaar toepas op PC gebied (volledig onschuldig), omdat ik vind dat ik eerst iets wil geven a/h forum vooraleer ik iets vraag waar ik mee verveeld zit. Naargelang de pos. of neg. reaktie stop ik blijf ik nog even doorgaan. Dus enkel voor diegenen die de bomen i/h bos niet meer zien staan van de wanorde.

  Tip 1 (XP): Als U een programma installeert met een "installer exe" gooi dan alles in de map "program files" in uw C drive zelfs als U de mogelijkheid geboden word dit ergens anders te doen. Als U aangeboden word het programma in een submap te gebruiken verwijder dan tijdens de installatie de hoofdmap; het zal veel gemakkelijker zijn later iets terug te vinden en meestal geeft dat geen problemen. Fiktief voorbeeld: U wil een programma genaamd "Fixit" van "Dutch Corporations" installeren. Als U dan de keuze geboden word het te installeren onder C:\Dutch Corporations\Fixit\ verwijder dan Dutch Corporations tijdens de setup en installeer het onder Fixit\ . In dit geval word Fixit de hoofdmap en niet Dutch Corporations. Want stel dat ge later iets moet zoeken in de map Fixit weet ge natuurlijk niet meer dat het i/d map Dutch Corporations zit. Natuurlijk kunt ge uw "zoek" functie ook gebruiken maar dat is maar tijdsverlies en niet ordelijk. Als U later een ander programma van Dutch Corporations gaat installeren gaat dat natuurlijk op dezelfde manier. Het is soms nodig om die map eerst aan te maken tijdens de installatie.
  Gooi screensavers altijd in de Windows map en niet in de program files map. Sommige programma's werken zonder installer. In dat geval maak ik een mapje met de naam van het programma en doe daar het programma in en gooi dat ook in de map program files, alhoewel ge dat soort programma's/applicaties in feite overal kunt plaatsen. Maak een snelkoppeling naar de *.exe van dat programma en plaats die voorlopig op uw desktop (daarover later meer, want we willen toch graag zo weinig mogelijk snelkoppelingen o/h bureaublad….)
 • Het is geenszins een kwestie van niet terugvinden. Vergeet niet dat ge die snelkoppeling dan wel direkt bij de hand moet hebben ook. Bovendien vind ik het ordelijker en vergeet niet dat dat laatste hoognodig is met zo'n 140 programma's. Vandaar elk programma in zijn eigen mapje. MET een snelkoppeling naar de program files folder op mijn BB. Alles idd volledig overbodig voor de doorsnee gebruiker met zo'n 30 app. max.
 • Wat moeten we hier mee??
  En heb je ooit van alinea's gehoord??
 • [quote:a6d148e9ec="pdexie"]Wat moeten we hier mee??
  En heb je ooit van alinea's gehoord??[/quote:a6d148e9ec]

  Doe niet zo flauw "ouwe rot", de schrijver bedoelt het serieus. Er is een andere wijze denkbaar om dit kenbaar te maken.
 • [quote:c62c4ec05d="Zlatan"][quote:c62c4ec05d="pdexie"]Wat moeten we hier mee??
  En heb je ooit van alinea's gehoord??[/quote:c62c4ec05d]

  Doe niet zo flauw "ouwe rot", de schrijver bedoelt het serieus. Er is een andere wijze denkbaar om dit kenbaar te maken.[/quote:c62c4ec05d]

  Thanks, er zijn natuurkijk altijd mensen die iets willen opmerken en iets zeggen dat volledig naast de zaak is.
  Ik heb daar geen probleem mee.
  Maar ik aanvaard dit enkel als ze al een zinnig kommentaar geplaatst hebben op de inhoud.
  Kijk ik maak me moe om een hele uitleg te geven en zo iemand leest dat dan hoogstwaarschijnlijk niet, maar ontdekt dan plots dat er ergens geen punt achter een zin gezet is.
  Dus tijd voor die persoon om in aktie te schieten.
 • Cross posten is niet toegestaan!!!!!!! :evil: :evil:

  http://forum.computertotaal.nl/phpBB/viewtopic.php?t=139684
 • [quote:82fac76c37="Rob The Great"]Cross posten is niet toegestaan!!!!!!! :evil: :evil:

  http://forum.computertotaal.nl/phpBB/viewtopic.php?t=139684[/quote:82fac76c37]

  Heb ik niet gezien, maar je hebt geheel gelijk :evil:
 • Zeg euh waar gaat dit in 's hemelsnaam over?!

  Totaal onleesbaar, onbegrijpelijk taalgebruik en volledig overbodig.
  Ik denk dat mensen zelf wel kunnen bepalen waar ze een programma installeren en… ach ik neem de moeite niet eens om op deze onzin te reageren.
 • Belgisch nederlands naar normaal nederlands en wat anlinea-aanpassingen

  [quote:ac10c28311="JimBFB"]Als je veel programma's op je computer hebt staan, dan heb ik een paar tips om alles een beetje geordend te houden. Veel mensen hebben na een tijdje geen idee meer van wat waar staat; De tips die ik hier geef gebruik ik al 5 jaar, [i:ac10c28311]en ik geef ze omdat ik graag eerst iets geef aan een forum, voordat ik neem.[/i:ac10c28311]. Krijg ik positieve reacties, dan zal ik nog andere tips geven.

  [i:ac10c28311]Deze post is dus alleen voor de mensen die de bomen in het programma-bos niet meer zien staan[/i:ac10c28311]

  Tip 1 (XP):
  Installeer alle programma's in c:\program files. Als er extra mappen gemaakt worden, bijvoorbeeld "c:\program files\dutch corp\fixit", verwijder dan 'dutch corp' waardoor "c:\program files\fixit" overblijft.

  Installeer screensavers altijd in de Windows map en niet in de program files map.

  Sommige programma's werken zonder installer. Maak dan een nieuwe map aan in c:\program files, waar je de bestanden in plaatst. Maak daarna snelkoppelingen naar het uitvoerbare bestand[/quote:ac10c28311]


  dit wil trouwens niet zeggen dat ik dit erg nuttige zaken vind, tis eerder vervelend dan handig; dit is een forum om problemen op te lossen, en wat minder om tips te geven. Houd die andere tips dan ook maar weg van dit forum. Los daarvan is het niet nodig om eerst 'krediet' op te bouwen voordat je vragen mag posten. We zijn hier om van elkaar te leren en er zijn nu eenmaal geen domme vragen (wel domme antwoorden)

  just my $0.02
 • Bedankt voor deze wat meer genuanceerde reactie webspider.
  Ik geloof dat ik een beetje uit mijn slof schoot maar ik erger me gewoon ziek aan betuttelende "zo zit het leven in elkaar" stelligheid (oeps daar ga ik alweer)
 • [quote:3a05d2e38d="webspider"]er zijn nu eenmaal geen domme vragen (wel domme antwoorden)
  [/quote:3a05d2e38d]Er bestaan ook geen domme antwoorden, wel domme mensen. :wink:
 • En sommige programma's gaan de mist in als je de default path veranderd tijdens een install, zeker als het slecht geprogrameerd is. "ervaring mee" maar wel een goed bedoelde tip IMO.
  BTW als je veel gaat installen ken je net zo goed een image maken met ghost daarna apps installen , dan ken je naderhand je image weer terug zetten en definitief je aplicaties installeren
 • [quote:0d1dcc9ce0="JimBFB"][quote:0d1dcc9ce0="Zlatan"][quote:0d1dcc9ce0="pdexie"]Wat moeten we hier mee??
  En heb je ooit van alinea's gehoord??[/quote:0d1dcc9ce0]

  Doe niet zo flauw "ouwe rot", de schrijver bedoelt het serieus. Er is een andere wijze denkbaar om dit kenbaar te maken.[/quote:0d1dcc9ce0]

  Thanks, er zijn natuurkijk altijd mensen die iets willen opmerken en iets zeggen dat volledig naast de zaak is.
  Ik heb daar geen probleem mee.
  Maar ik aanvaard dit enkel als ze al een zinnig kommentaar geplaatst hebben op de inhoud.
  Kijk ik maak me moe om een hele uitleg te geven en zo iemand leest dat dan hoogstwaarschijnlijk niet, maar ontdekt dan plots dat er ergens geen punt achter een zin gezet is.
  Dus tijd voor die persoon om in aktie te schieten.[/quote:0d1dcc9ce0]

  Wie schiet hier nu uit zijn slof?????

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.