Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

Inloggen op server...

Edmond Varwijk
3 antwoorden
 • Hallo allemaal…

  Deze vraag gaat niet zo zeer om mezelf, maar voor me moeders bedrijf. We zijn gewoon even nieuwschierig zeg maar.

  Me moeder heeft een eigen administratiekantoor met haar compagnon. Daar staan 2 computers met een server. Nu wil ze dus vanaf thuis (of waar dan ook) kunnen inloggen op de server. Het hele systeem is aangelegd door een bedrijf. Die spreek over dure software om op de server te draaien. Nu is onze vraag of dit niet makkelijker kan en/of goedkoper kan.

  Het moet natuurlijk wel goed beveiligd zijn omdat het over betrouwbare informatie gaat.

  Groetjes
 • Wat is je vraag precies. Wil je goedkopere software om op die server in te loggen? Of wil je goedkopere software op die server zetten?

  in het eerste geval: geen flauw idee. dat hangt namelijk helemaal van de software op de server af, en via wat voor protocollen die zijn data verzend. Het zou zo kunnen zijn dat je via een internetbrowser of FTP programma in kunt loggen, maar misschien heeft die software zijn eigen protocol die alleen door software van dezelfde fabrikant gebruikt kan worden.

  In het tweede geval: waarschijnlijk wel, maar het probleem is zoals je al vermoedde de veiligheid. Die dure serversoftware is specifiek voor zijn doel ontworpen, waardoor de fabrikant waarschijnlijk een soort van garantie kan geven op de veiligheid ( onder bepaalde voorwaardes waarschijnlijk, zoals dat ze het zelf installeren etc) en die garanties heb je niet als je zelf bijvoorbeeld een linux-distributie gaat gebruiken ( met de nodige aanpassingen eventueel).

  Als je genoeg vertrouwen in jezelf , je kennis en je handigheid hebt, kun je zelf wel het een en ander doen, dat hangt vooral af van het veiligheids aspect.

  Als je verteld wat er precies gebruikt word op afstand, kunnen we je wellicht beter antwoord geven .

  ( PS. je kunt eventueel via windowsXP ( en ook W2K?) remote desktop gebruiken. Dan log je via internet in op een computer elders, en kun je ook alle software daar gebruiken. Ik heb alleen geen idee hoe veilig dit is…)
 • het kost wel een paar knaken maar dan heb je wel wat
  http://www.symantec.com/smallbiz/pca/

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.