Vraag & Antwoord

Anders (software)

[Excel] Lijn loodrecht op x-as in grafiek

Anoniem
Klaasje
4 antwoorden
 • Hoi allemaal,

  Ben met Excel aan het stoeien en ik heb een grafiek gemaakt op basis van gegevens die ik heb ingevoerd. Nu wil ik in die grafiek ook nog een verticale lijn hebben. Ik krijg dit alleen niet voor elkaar.
  Ik heb al in de help gekeken en ik heb ook al geprobeerd een lijn te maken op basis van een kolom met allemaal dezelfde waarden, maar dan krijg je natuulrijk een horizontale lijn die loodrecht op de y-as staat. Ik wil echter het tegenovergestelde.

  Hoe krijg ik dit voor elkaar?

  Alvast bedankt!
 • Je schrijft niet of de verticale lijn afhankelijk is van een variabele. Als dit niet zo is, dan kan je toch gewoon volstaan met een getekende lijn uit de werkbalk tekenen?
 • Bedankt voor je reactie.[quote:f0a854b32d="Doof"]Je schrijft niet of de verticale lijn afhankelijk is van een variabele. Als dit niet zo is, dan kan je toch gewoon volstaan met een getekende lijn uit de werkbalk tekenen?[/quote:f0a854b32d]Dat heb ik zelf inmmiddels ook al gedaan, maar eignelijk zou ik willen dat de lijn wel afhankelijk is van een variabele. Als de variabele 500 is, moet de lijn bij 500 op de x-as omhoog gaan. Als die variabele 300 is, moet de lijn bij 300 omhoog gaan. Enzovoorts…

  Misschien kan dit wel helemaal niet met Excel, maar ik zou het nu wel erg makkelijk vinden. Vandaar mijn vraag. :)
 • http://peltiertech.com/Excel/Charts/AddLineVertSeries.html

  kan je hier iets mee?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.