Vraag & Antwoord

Anders (software)

DPI aanpassen in Infranview

Anoniem
None
5 antwoorden
 • Het lukt mij wel, om met batchconversie de grootte van afbeeldingen aan te passen, maar het aantal DPI aanpassen lukkt niet. Ik wil afbeeldingen met een DPI van 240 veranderen in 96, maar na coversie is wel de gropotte aangepast, maar DPI staat dan nog altijd op de oorspronkelijke waarde. Nu pas ik maar afbeelding voor afbeelding aan in Photoshop met behoud van de grootte.
 • Bedoel je dat je de setting wel instelt, maar deze geen resultaat heeft? Of kun je de setting niet vinden. Ik heb het nl. even uitgeprobeerd en bij mijnwerkt het wel (versie 3.95).
 • Hallo Captain, de setting werkt niet, staat op 96, maar werkt niet. Ik pas de grootte aan qua aantal pixels en zet DPI op 96. Na conversie is wel het aantal pixels aangepast qua grootte, maar DPI is ongewijzigd.
  Ik merk wel, als ik dit in photoshop doe, het aantal DPI wijzigen, dat ook het aantal pixels zich aanpast. Maar als ik vervolgens het aantal pixels terugzet op het door mij gewenste formaat, dan blijft de DPI instelling ongewijzigd. Mogelijk zit daar de kneep.
  Maar ik zal de nieuwere versie ens proberen, ik heb 3.75.
 • [quote:038055e6cb="Jank"]Maar ik zal de nieuwere versie ens proberen, ik heb 3.75.[/quote:038055e6cb]Die nieuwere versie zou idd wel eens verbetering op kunnen leveren.

  Ik kan niet helemaal opmaken uit je relaas of je het DPI verhaal helemaal begrijpt: DPI staat los van de resolutie (= het aantal beeldpunten). DPI heeft alleen invloed op afdruk/weergave grootte en is onafhankelijk van de bestandsgrootte. De resolutie geeft het aantal beeldpunten aan en heeft WEL invloed op de bestandsgrootte (in KB's of MB's).

  Dus: Een foto van op een resolutie van 1024x768 pixels is op 1600 DPI net zo groot (als bestand op de HD) als op 72 DPI. Alleen verschijnt het plaatje in het eerste geval in het formaat postzegel op je scherm en is het in het tweede geval schermvullend. Een foto met een resolutie van 2048x1536@300 DPI is qua bestandsgrootte echter beduidend forser dan bij 1024x768@300DPI.
 • Ja, dat heb ik wel enigszins begrepen, maar ook de nieuwe versie biedt geen uitkomst in deze.
  Vooralsnog pas ik dus nu wel de grootte aan in Irfanview en de DPI pas ik aan in Photoshop, al moet ik dan inderdaad de grootte ook weer aanpassen. Eigenlijk kan ik de bewerking in Irfanview beter overslaan en alles meteen in Photoshop doen. Maar dat bedenk ik mij al typende nu pas. :oops:
  Toch bedankt voor je reaktie.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.