Vraag & Antwoord

Anders (software)

Een soort Powermax voor SATA?

Anoniem
NoepZor
9 antwoorden
 • De titel zegt genoeg. Ik zoek een progje (dat ik kan booten vanaf een flop of CD) dat hetzelfde effect heeft als Powermax alleen dan voor SATA schijven. Ik zit namelijk met een Maxtor SATA HDD die mankementen vertoond. Ik wil dus iets hebben wat het uitgebreid kan testen en mij kan vertellen of de schijf beschadigd is.

  Powermax is er voor IDE schijven maar werkt niet voor SATA schijven helaas.

  Iemand iets fatsoenlijks?
 • Oops…dit moet natuurlijk naar Software. Mijn fout. :oops:
 • Niemand? :cry:

  Zou een mod dit in Software kunnen zetten anders?
 • Die vraag kan je het beste ff in het stoute posts topic zetten. Dan weet je zeker dat een mod het ziet. :) Verder heb ik geen antwoord op je vraag.
  [quote:5824172a61="Maxtor"]Note: PowerMax v 4.21 will not detect ATA or SATA hard disks connected to embedded or add in RAID controllers, NVIDIA Force 3, Force 4, VIA KT 600 and KT800 chipsets. If the hard disk is connected to an unsupported controller, it will have to be moved to an alternate system, or controller for diagnosis.[/quote:5824172a61]
  Volgens dit stukje tekst moet je de hardeschijf dus aansluiten op een andere controller om te testen. Het lijkt er op dat Intel chipsets wel ondersteund worden. De uitslagen van andere test programma's zullen waarschijnlijk niet goed bevonden worden door Maxtor.
 • Het is niet zo dat ik hier 10 PC's klaar heb staan met allerlei soorten SATA en RAID configuraties om 1 schijfje te testen. Vind ik ook een beetje onzin. Ken ook niemand met een SATA systeem laat staan met een aparte controller.

  Ik mag toch aannemen dat Maxtor ook garantie geeft op schijven zonder die foutcode van Powermax?

  Het gaat mij dan ook meer om het testen om er zeker van te zijn dat de schijf deffect is. Ongeacht welk programma dat voor mij aangeeft.
 • Je zou eens kunnen kijken naar hdtune en hdd regenerator. Als HDtune rare pieken en hoge toegangstijden laat zien, betekent dat weinig goeds. HDD regenerator kan bad sectors detecteren.

  http://www.dposoft.net/
  http://www.hdtune.com/
 • Ik kom met de schijf niet in Windows. [b:f7a1e8baef]unmountable_boot_volume[/b:f7a1e8baef] is de melding.
 • [quote:32277527c2="Boerke87"] Powermax is er voor IDE schijven maar werkt niet voor SATA schijven helaas. Iemand iets fatsoenlijks?[/quote:32277527c2] Volgens 1 van de antwoorden in deze discussie, zou je met de testtool van Hitachi HD's van alle merken op een (S)ATA/(S)ATA RAID controller checken.
 • HDD regenerator werkt vanaf een floppy, geheel buiten windows. HDtune is wel een windows programma.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.