Vraag & Antwoord

Anders (software)

Windows Movie Maker 2

Anoniem
Anjo
5 antwoorden
 • Ik had vroeger Windows Movie Maker 2 en SP1. Na een herinstallatie van XP blijkt dit nog enkel downloadbaar te zijn in kombinatie met SP2. Vermits ik dit laatste zeker voorlopig nog niet overweeg (mogelijke inkompatibiliteitsproblemen met geinstaleerde programma's), kan ik enkel Windows Movie Maker 1 downloaden; wat ik ook gedaan heb. De kwaliteit bij montage bij gebruik van WMM1 is veel slechter dan die van WMM2. Is er iemand die weet hoe dit kan omzeild worden ? Of in tegengesteld geval een programma dat even goed of beter is dan MovieMaker 2 ?
 • Makkelijkst lijkt me in uw geval MovieMaker-2 opnieuw te installeren. Een alternatief voor MovieMaker-2 is misschien te vinden in het ruime aanbod van freeware; kijk eens op www.download.com . Veel gebruikt, door de gebruiker met niet al te veel aspiraties op video-editing gebied, is Studio van Pinnacle, niet gratis maar een goed alternatief.

  MovieMaker-2 kunt u wel even oppikken van mijn ftp-server indien gewenst. (Nadere info: stuur een persoonlijk berichtje aan mij via deze site.)
 • Dat is het nu juist Moviemaker2 kan niet meer afzonderlijk geinstalleerd worden zonder SP2 erbij te installeren
 • Dus oplossing:

  Installeer gewoon sp-2 download moviemaker 2 en kijk of alles nog goed werkt.
  Zo ja mooi zo,
  Zo nee, jammer dan deïnstalleer je gewoon weer sp-2.

  En je hebt hebt over mogelijke problemen die je zou kunnen krijgen na installatie van sp-2, waar ben je dan precies bang voor??
 • Heb er inderdaad te veel programma's op staan (oude) die problemen "zouden" kunnen geven.
  Enkel en alleen de benodigde tijd om op de diverse website te gaan (qua kompatibiliteit) checken en i/d eventuele forum's, kan mij wel eens een weekje kosten; en dat zie ik niet zitten.
  Als men nagaat dat er nog altijd app's bestaan die blijkbaar nu (zelfs in de compatibiliteitsmodus) in XP niet goed functioneren.

  Ik weet niet of de volgende redenering klopt ?
  Een goed beveiligde PC (degelijke AV, antispam, adaware, firewall enz…) heeft in feite de xtra beveiliging van SP2 niet nodig; of ben ik daarin mis ?
  SP2 is toch maar verschenen om alle mogelijke beveiligingslekken te dichten die voorheen door de verschillende ontwerpers van die AV, firewall enz… , en door partikulieren (hackers) ontdekt waren ?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.