Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

Trend ChipAway Virus

Leoncino
20 antwoorden
  • Ik heb een probleempje met m'n computer. Tis een oude pentium 3 met 500 mhz en 176 ram geheugen. Ik heb er xp opdraaien. Dat gaat gewoon perfect. Maar sinds kort heb ik een probleem. Als ik de computer opstart, staat er Trend ChipAway Virus of zoiets

    Hierna zie ik staan:

    Primary master:
    Primary slave:
    Secondary master:
    Secondary slave:

    Hier staat dan iets achter, maar dat weet ik niet meer. Daarna houd het op. Hier blijft hij gewoon hangen. Het enige wat ik kan doen is naar de bios gaan. Deze kom ik weer niet binnen, want er zit een wachtwoord op van de vorige eigenaar van de computer. Deze had ik tweedehands gekocht. Alleen ik heb geen telefoonnummer of adres meer van de vorige eigenaar. Dus ik kan ook niet in de bios komen. Wat kan ik doen????
  • haal de kast open zoek naar een jumpertje waarbij staat CLEAR CMOS of iets dergelijks, als het dan nog niet weg is ga naar de bios en zet bootsector protection op disable
  • Anders kun je nog gewoon de CMOS - batterij los halen en weer terug plaatsen. Dan moet het opgelost zijn. Overigens daarna wel even de BIOS checken op instellingen.
  • Bedankt voor de tips, op de moederbord zijn meer dan 10 jumpers. Ik heb ze allemaal los gehaald maar er gebeurde niets. En die baterij, is dat die ronde baterij. Want die kreeg ik er niet uit.
    Kan ik verder nog wat doen?
  • als het goed is, is van de lippen waar de batterij tussen hangt, een van los. even een papiertje er tussen zetten vor een paar tellen
  • In plaats van papiertje zou ik ff een muntstuk leggen waar de batterij zat
  • @pdexie
    ligt wel aan de aansluiting geachte heer, voor tzelfde geval maak je sluiting
    @ TS gebruik ff de zoekfunctie met BIOS en RESETTEN
    Er is ooit een topic geweest over de verschillende batterijvattingen, kost ff zoektijd maar loont de moeite om te lezen
    suc6
  • Kijk hallo , het gaat om het volgende: stekker uit de pc een keer om de aan en uitknop drukken , alle rest stroom is er dan uit en dan batterij eruit.
    Je moet juist dan een muntstuk op de plek waar de batterij zat plaatsen.
    Dit om het nog weinige voltage van de batterij kompleet te verwijderen.
    En geloof me dit is geen gezewts, ik weet echt wel waar ik het over hub hoor.
  • Het is me gelukt om in de bios te komen door gewoon de baterij eruit te halen. Daardoor stond er onder de vorige regels:

    CMOS Checksum Error, default loaded.

    Hierna blijft de computer gewoon hangen. Als ik 'm opnieuw opstart dan kan ik door del in te drukken in de bios komen. Maar ja, daar heb ik ook niks aan gehad. Er staat gewoon weer Trend ChipAwayVirus en daar blijft hij hangen. Wat kan ik doen?
  • Dit is wel dubbelpost trouwens. Maar vooruit, ook tweemaal antwoord dan maar:

    In de CMOS-Setup van de meeste BIOS-sen kun je een virus protectie inschakelen. Dan wordt gecontroleerd of de bootsector van de harddisk veranderd werd en zo ja dan wordt de boel stilgelegd. Gevolg: ook als de bootsector verandert gewoon omdat dat de bedoeling was start de pc niet meer op. Dat lukt pas weer als je die beveiliging in de setup hebt uitgeschakeld en dat lukt bij jouw dus niet. Einde verhaal dus? Nou veel BIOS-sen (Award, Ami ect.) kennen ook een z.g. Master-password dat altijd werkt (is gemakkelijk voor de fabrikant nietwaar). Die horen dus geheim te zijn maar vaak is door een poosje rond te Googelen met de BIOS-naam en "Master Password" of zo hierover toch wel het één en ander te vinden. Probeer eens wat en gebruik bij de zoektermen je fantasie.

    Succes,
    Jim
  • There is no virus called "Chipaway". However, an anti-virus product built into the ROM BIOS of some computers can display the phrase "Chipaway Virus Enabled" when a computer is booted up.

    je moet in het bios de boot virus detectie uit zetten
    There is no virus called "Chipaway". However, an anti-virus product built into the ROM BIOS of some computers can display the phrase "Chipaway Virus Enabled" when a computer is booted up.

    This poorly chosen phrase was apparently designed to indicate that ROM BIOS anti-virus protection has been enabled.
  • Ik heb in de bios de Boot Virus Detection uitgeschakeld, maar de computer wil maar niet opstarten. Hoe kan dit nou. Moet ik nog iets speciaals doen? ik denk het niet toch? Ik weet echt niet wat ik verder moet doen.

    Alvast bedankt voor jullie reacties.
  • [quote:351e29c26b="samkaya"]Ik heb in de bios de Boot Virus Detection uitgeschakeld, maar de computer wil maar niet opstarten. Hoe kan dit nou. Moet ik nog iets speciaals doen? ik denk het niet toch? Ik weet echt niet wat ik verder moet doen.

    Alvast bedankt voor jullie reacties.[/quote:351e29c26b]
    als ik het goed heb .
    moet je dan in typen fdisk/MBR.
    maar dat weet ik niet zeker iemand anders misschien
  • Bootsector is beschadigd of gewijzigd, Bios instellingen dienen aangepast te worden aan de aanwezige hardware.
    Specialisten werk als je zelf niet uitkomt.
  • Als je te veel in de bios gaat rommelen, zal dat tevens heel je windows installatie vernaggelen.
    Dat is ook de reden dat ik bij een complete nieuwe pc eerst alles goed in de bios zet en dan pas windows ga installeren.
  • De Trend ChipAwayVirus vermelding is wel verdwenen, maar de computer start niet op, kan het zo zijn dat ik wat jumpertjes op het moederbord heb geplaatst. Ik had al eens eerder dat de computer niet opstartte omdat ik de harddisk's jumper niet goed had. Het ziet er naar uit dat ik naar de computerzaak moet. Dat gaat me een zak vol duiten kosten volgens mij. :(
  • [quote:6e887ae669="samkaya"]De Trend ChipAwayVirus vermelding is wel verdwenen, maar de computer start niet op, kan het zo zijn dat ik wat jumpertjes op het moederbord heb geplaatst. Ik had al eens eerder dat de computer niet opstartte omdat ik de harddisk's jumper niet goed had. Het ziet er naar uit dat ik naar de computerzaak moet. Dat gaat me een zak vol duiten kosten volgens mij. :([/quote:6e887ae669]
    Heb je geen gebruiksaanwijzing bij het moederbord?
    Mischien dat je het kan downloaden van de firma van het moederbord.

    Je moet ook ff Load Bios Setup Defaults kiezen als je Clear CMOS hebt uitgevoerd.
  • [quote:9b8a67a61f="taco78"][quote:9b8a67a61f="samkaya"]De Trend ChipAwayVirus vermelding is wel verdwenen, maar de computer start niet op, kan het zo zijn dat ik wat jumpertjes op het moederbord heb geplaatst. Ik had al eens eerder dat de computer niet opstartte omdat ik de harddisk's jumper niet goed had. Het ziet er naar uit dat ik naar de computerzaak moet. Dat gaat me een zak vol duiten kosten volgens mij. :([/quote:9b8a67a61f]
    Heb je geen gebruiksaanwijzing bij het moederbord?
    Mischien dat je het kan downloaden van de firma van het moederbord.

    Je moet ook ff Load Bios Setup Defaults kiezen als je Clear CMOS hebt uitgevoerd.[/quote:9b8a67a61f]

    Load Bios Setup defaults heb ik al gedaan. IK zal ff kijken naar de moederbord handleiding, maar de moederbord is oud dus ik vrees, dat er niets aan te doen is.
  • [quote:f53cc5ccbd="taco78"][quote:f53cc5ccbd="samkaya"]De Trend ChipAwayVirus vermelding is wel verdwenen, maar de computer start niet op, kan het zo zijn dat ik wat jumpertjes op het moederbord heb geplaatst. Ik had al eens eerder dat de computer niet opstartte omdat ik de harddisk's jumper niet goed had. Het ziet er naar uit dat ik naar de computerzaak moet. Dat gaat me een zak vol duiten kosten volgens mij. :([/quote:f53cc5ccbd]
    Heb je geen gebruiksaanwijzing bij het moederbord?
    Mischien dat je het kan downloaden van de firma van het moederbord.

    Je moet ook ff Load Bios Setup Defaults kiezen als je Clear CMOS hebt uitgevoerd.[/quote:f53cc5ccbd]

    Load Bios Setup defaults heb ik al gedaan. IK zal ff kijken naar de moederbord handleiding, maar de moederbord is oud dus ik vrees, dat er niets aan te doen is.
  • ik denk dat dit het mobo is Chaintech 6BTM

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.