Vraag & Antwoord

Anders (software)

Trend ChipAway Virus, computer start niet op

Anoniem
teacher
2 antwoorden
 • Ik heb een probleempje met m'n computer. Tis een oude pentium 3 met 500 mhz en 176 ram geheugen. Ik heb er xp opdraaien. Dat gaat gewoon perfect. Maar sinds kort heb ik een probleem. Als ik de computer opstart, staat er Trend ChipAway Virus of zoiets

  Hierna zie ik staan:

  Primary master:
  Primary slave:
  Secondary master:
  Secondary slave:

  CMOS Checksum Error, default loaded.

  Dit onderste regel komt doordat ik de bios gereset heb, want daar kon ik niet inkomen vanwege een wachtwoord op de bios. Als ik de computer dus opstart komen de bovenstaande regels naar voren en daar blijft hij hangen. Wat kan ik doen?
 • In de CMOS-Setup van de meeste BIOS-sen kun je een virus protectie inschakelen. Dan wordt gecontroleerd of de bootsector van de harddisk veranderd werd en zo ja dan wordt de boel stilgelegd. Gevolg: ook als de bootsector verandert gewoon omdat dat de bedoeling was start de pc niet meer op. Dat lukt pas weer als je die beveiliging in de setup hebt uitgeschakeld en dat lukt bij jouw dus niet. Einde verhaal dus? Nou veel BIOS-sen (Award, Ami ect.) kennen ook een z.g. Master-password dat altijd werkt (is gemakkelijk voor de fabrikant nietwaar). Die horen dus geheim te zijn maar vaak is door een poosje rond te Googelen met de BIOS-naam en "Master Password" of zo hierover toch wel het één en ander te vinden. Probeer eens wat en gebruik bij de zoektermen je fantasie.

  Succes,
  Jim

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.