Vraag & Antwoord

Anders (software)

Hoe fotonamen in lijst brengen

5 antwoorden
  • Ik tracht uit te zoeken hoe ik een lijst kan maken van een map met JPG-foto’s. Elke foto heeft een specifieke naam. Hoe kan ik “enkel” de namen van die foto’s, dus zonder de inhoud (kb's en beeld), naar een lijst overbrengen om deze dan als een soort repertorium naar een CD of een floppy te kopiëren. Een print screen en bewerking met bvb Paint is niet de bedoeling. Bedankt.
  • Kijk hier eens naar: http://www.cd2html.de/
  • m.i. bedoelt hij de inhoud van de directory op lijst te krijgen. dat kan in de dosbox: ga naar de betreffende map geef het commando: dir >namen.txt en geef enter het bestand namen.txt kan je dan weer inlezen in je tekstverwerker. er zijn ook progjes (ff googlen) voor, maar die printen meestal direct zonder opslag.
  • Cd2html doet dat perfect. Maar er zijn nog wel simpeler tooltjes, mocht dat te ondoorgrondelijk zijn. Bijvoorbeeld dir2html. http://www.pc-tools.net/win32/dir2html/
  • Ik heb beide D2HTM110 en CD2HTML uitgeprobeerd. Maar ik kom er nog steeds niet uit. Lijkt mij heel goed, maar op het eerste gezicht lijkt mij dit niet te helpen. Ik zoek geen complete directory te sorteren of op te slaan, maar bvb de inhoud van een fotomap (submappen + hun inhoud.) Stel: op "C" zit een map foto's. In die map zitten 5 submappen die elk 10 foto's bevatten en iedere foto heeft een eigen "naam" hebben gekregen: - hond.jpg - kat.jpg - hond buurman.jpg - huis zuster.jpg enz... Ik zou dus een lijst willen "enkel" van de namen (hond, kat, hond buurman...) C:/ Foto's - Diverse - hond.jpg - kat.jpg - hond buurman.jpg - huis zuster.jpg Ik zou dus enkel "Diverse en wat in diverse zit" willen opslaan . De foto zelf mag er niet bij. Enkel de namen. Bedankt voor de snelle reacties.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.