Vraag & Antwoord

Anders (software)

Word Document wordt in blokjes weergegeven

Anoniem
praatpaal
4 antwoorden
 • Hallo,

  Van een kennis ontving ik een Word document waarbij alles in blokjes wordt weergegeven. Ik dacht, het bestand zal wel zijn opgeslagen vanuit een ander programma en dus een andere indeling. Volgens mij is het zo dat als je in Word een dergelijk bestand opent, dat hij automatisch het bestand zou moeten converteren. Ik heb alle tekstconversieprogramma's geïnstalleerd in Word maar hij doet verder niks met dit document. Volgens deze kennis is het bestand zelfs opgeslagen in Word 97' of 2000 (wist ze niet meer zeker) Dan zou het helemaal geen problemen mogen geven lijkt mij. Zou dit bestand misschien gewoon beschadigd kunnen zijn? Weet iemand wat ik nog meer zou kunnen proberen om het document leesbaar te krijgen? Bedankt voor het meedenken in ieder geval.
 • Wat versta je onder "in blokjes weergegeven"? Staat de tekst er, maar de layout is niet wat je wilt zien? Mijn gok is dan dat je via menuitem "beeld" eens moet kiezen voor een andere weergave ("normaal" of "afdrukweergave"). Waarschijnlijk is het document in de structuurweergave opgeslagen.
  Klopt deze gok?
  André
 • Automatische conversie aanzetten:

  Als je een document opent in Word kan je bij "EXTRA > OPTIES > Tabblad Algemeen" het vinkje aanzetten bij "conversie bevestigen bij openen".
  Als Word een bestand niet volgens zijn eigen Word-formule kan ontleden zal hij vragen een keuze te maken uit een aantal conversievarianten.
  Als dit het niet oplost kan ik je alleen meegeven dat het bestand inderdaad naar alle waarschijnlijkheid niet (goed) is opgeslagen als Word Doc.

  Succes.
 • Een andere mogelijkheid is dat de verzender een lettertype heeft gebruikt dat je zelf niet hebt geïnstalleerd. Probeer zelf het lettertype te veranderen met alles selcteren, extra en lettertype of vraag om het bestand op te laten sturen in bijvoorbeeld times new roman of arial.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.