Vraag & Antwoord

Anders (software)

excel: sorteren op kleur

5 antwoorden
  • Als ik in Kolom A verschillende cellen gekleurd heb (de cel zelf heeft een kleur), kan ik dit dan sorteren? Als iemand een suggestie heeft: graag! vr gr Marco
  • De zoekfunctie gebruiken :wink: http://forum.computertotaal.nl/phpBB/viewtopic.php?t=134671&highlight=asap (Doof's zegen heb je)
  • Ik had dit antwoord al gelezen (misschien had ik daar beter op kunnen reageren), maar in deze utility kan ik het sorteren op kleuren niet vinden. (ik zal het wel niet goed zie.......). Kan iemand mij daarmee helpen? Alvast vriendelijk dank. Marco
  • [quote:5b7ad72fbf="zonnig1"]in deze utility kan ik het sorteren op kleuren niet vinden. [/quote:5b7ad72fbf] Nee, ik inmiddels ook niet :oops: Anders stuur je Doof een PB?
  • Of Doof leest zelf dit bericht :<) Zonnig1 de ASAP utility werkt niet voor het sorteren op kleur. Je hebt wel de mogelijkheid om te selecteren op basis van kleur. Deze mogelijkheid vind je onder select -> conditional cell select. Sorteren op basis van celkleur kan door gebruik te maken van de functie Colorrank te vinden op http://www.ozgrid.com/VBA/Sort.htm Korte uitleg: Je maakt een bereik aan met daarin de gewenste volgorde van de kleuren. Vervolgens gebruik je bovenstaande functie in een aparte kolom om te bepalen op welke plaats de te testen kleur in het kleurenbereik staat. Sorteer op deze kolom. Hopelijk heb je hier iets aan.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.