Vraag & Antwoord

Anders (software)

Excel: tekst van DIT naar Dit? (en meer)

Anoniem
FlvanSon
6 antwoorden
 • Ik gebruik excel 2003, en heb een databestand met o.a. een kolom met plaatsnamen. Nu staan sommige namen geheel in hoofdletters (AMSTERDAM), andere alleen eerst letter in hoofd (Amsterdam). Is er een manier om dit automatisch aan te passen (het gaat om 5000 rijen, dus dat ga ik niet met de hand doen…), zodat alleen de eerste letter een hoofdletter is?
 • In Excel 97 is hier een functie "beginletters" voor. Wellicht dat die in 2003 ook nog zit?
 • [quote:2039c2e3a8="BlackXS"]In Excel 97 is hier een functie "beginletters" voor. Wellicht dat die in 2003 ook nog zit?[/quote:2039c2e3a8]
  Wow :o helemaal geweldig! Ff uitleg voor geinteresseerden: Tekst staat in C2, dus ik tik in een andere cel "=BEGINLETTERS(C2)" en klaar is het! Daarna terug kopieeren en klaar!

  Bedankt voor de tip!

  Heb nog wel een ander probleempje: er staan ook nummers in (in een andere kolom), echter sommige nummers komen meerdere malen voor. Ik hoef deze echter maar 1x te hebben. Kan ik dit op eenvoudige wijze filteren, of moet ik elk nummer "kopieren–>zoeken–>en handmatig regels verwijderen"?
 • Ik begrijp je vraag niet helemaal maar misschien kun je eens kijken naar de functie vertikaal zoeken, tenminste als je iets wil vergelijken.
  =vert.zoeken(defineercel,defineerbereik,waarde,onwaar)
 • Je kan sorteren op de nummers, een kolom invoegen. Vervolgens gebruik je de functie (in het engels) IF(A2=A3;2;1) hierna kan de alles met een 2 verwijderen.
 • [quote:09dc24958e="Floor"]Ik begrijp je vraag niet helemaal maar misschien kun je eens kijken naar de functie vertikaal zoeken, tenminste als je iets wil vergelijken.
  =vert.zoeken(defineercel,defineerbereik,waarde,onwaar)[/quote:09dc24958e]
  Ik zal het iets duidelijker proberen te verwoorden;
  Ik ben bezig met een onderzoek. Hiervoor heb ik een datalijst met 5000 bedrijven. Een van de kolommen bevat de telefoonnummers, maar omdat sommige bedrijven onder meerdere namen opereren, komen sommige nummers meerdere malen voor. Ik wil echter niet 3x hetzelfde bedrijf lastig vallen, en zou deze dubbele nummers willen verwijderen. Hierbij is het nog wel van belang dat ik weet wíe ik bel, dus ik wil het liefst de vermeldingen vergelijken (zodat ik ook de juiste bedrijfscode kan opnemen).

  Het idee van tomvdlee lijkt me wel wat, maar ik wacht nog even of er nog andere suggesties zijn. Alvast bedankt voor de tips!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.