Vraag & Antwoord

Anders (software)

dual bootsysteem 2 x XP

Anoniem
None
6 antwoorden
 • Kan iemand mij misschien uitleggen hoe ik een dual bootsysteem met 2 x winXP op een simpele manier kan maken? Heb al wat geëxperimenteerd met Vamos en Boot-us, maar snap er geen ene flikker van. Lukt best om windows 1 x te installeren, maar bij een 2e installatie op een andere partitie gaat de eerste install verloren (ook als ik b.v. met Vamos de MBR herstel)

  Iemand goeie tips?????

  Bvd, groetjes…..RicardoS
 • Wat je is kan doen als je de tweede windows installatie hebt gedaan, dan kan je dit is proberen.

  Start de computer met de windows cd, en wacht tot die klaar met laden is. Druk dan op de optie R. Setup zal worden gestart in een dos mode. Meld je aan bij de windows installatie die je als laaste hebt geinstalleerd. Type dan: [code:1:2579c318fd]bootcfg /add [/code:1:2579c318fd] enter. Windows zal de schijf doorzoeken op andere windows installaties. Vervolg de stappen verder, en je zult een na een herstart een bootmenutje zien met twee windowsen.
 • Als je een bootprogsel hebt kun je toch 2 partities activeren en er dan 1 Hidden zetten??
  Mijn suggestie : 2 partities ( of 3 ivm programma's en data )
  Pert 1 Win1
  part 2 Win2
  Part3 data

  Als je W2K of XP ( pro??) en bij nader inzien ELKE versie van Windows vraagt WAAR je een tweede install wilt doen
  Doe je 2 maal W2K of hoger dan zal er voor zover ik weet automatisch een keuzeprogramma geinstaleerd worden waarin je kunt aangeven met welke versie je wilt starten ( zorg er dus wel voor dat je 2e versie op de vrije partitie komt )
  suc6
 • De makkelijkste manier vind ik gewoon na de eerste installatie, de tweede doen via cd en als er gevraagd wordt naar de partitie de andere partitie aangeven, dan veranderdt hij zelf zijn boot.ini.
  Dus gewoon zonder andere software, windows xp ondersteund zelf een dual boot functie.
 • Ja, dat gebruik ik normaal gesproken ook. Maar als dat op de een of andere manier niet werkt of niet goed gaat dan moet je wel is wat. Ben bennieuwd wat de ts heeft geprobeerd.
 • effe zoeken: http://www.google.nl/search?hl=nl&q=aanpassen+boot.ini+windows+xp&btnG=Google+zoeken&meta=
  als je een hele mooie XP opgezet hebt op een partitie dan is het zonde om allles weer opniew te doen zoals de TS dat wil…
  Maak een nieuwe partitie aan waar de 2e opkomt. en kopieer met een tool (Ghost of andere, er zijn ook vast freeware tools) de geoptimaliseerde XP naar de kale partitie.
  Herstarten en de boot.ini aanpassen, dus de partitie toevoegen in de boot.ini en herstarten naar de 2e XP. Krijg je toch een hall.dll oid foutmelding dan heb je dus het verkeerde partitenummer ingevuld, niks aan de hand en weer opstarten naar de 1e XP en de boot.ini in orde maken.
  Hier staan nog wel meer tips: http://www.schoonepc.nl/instal/multibt.html

  geen Ghost of zo: het kan ook handmatig. Maak in de verkenner alle bestanden zichtbaar. start eventueel zlefs in veilige mode op en kopieer alles mappen en bestanden naar de 2e partitie.
  Verder als eerst alsof je een ghost uitgvoerd hebt.
  De pagefile zal wel niet gecopied kunnen worden, houd daar rekening mee, door in veilige mode over te gaan minimaliseer je zoveel mogelijk processen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.