Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

Encarta 2005 zinvol of waardeloos????

None
9 antwoorden
 • Denk erover om Encarta 2005 aan te gaan schaffen, echter is in het verleden al eens gebleken dat zo'n encyclopedie een beperkte "houdbaarheidsdatum" heeft nl. tot de volgende versie uitkomt en je dan met een waardeloze encyclopie zit opgescheept.

  Is dat met deze encarta ook zo?

  Heb al wel gelezen dat er een onlineversie van is (tot 31 okt. 2005 gratis voor bezitters 2005) waarna alleen tegen betaling nog te gebruiken.
 • Er staat een hoop nuttige informatie in, als je dat op het moment nodig hebt voor studie of wat anders is het zinvol om het te kopen.
  Maar er komt altijd weer een nieuwere versie, dat blijf je houden.
  Samen gevat vind jij het zinvol om het te kopen.
 • Ik weet niet of je een breednband internet verbinding hebt, maar anders is een gratis online encyclopedie als Wikipedia misschien wat. Zeer uitgebreid, maar dat slaat wel op de engelse versie. De nederlandse versie is wat minder uitgebreid:
  http://en.wikipedia.org/wiki/Main_Page
 • [quote:3d40d98808="antrix"]Samen gevat vind jij het zinvol om het te kopen.[/quote:3d40d98808]

  Daar zit hem nu net de crux.
  Is het zinvol? Is het een programma waar je nog jaren lol van hebt of kun je het na 1 jaar in de grijze bak flikkeren om dat ie "out of date" is:"?
 • Mogelijk is die na 1 dag al out of date.
  Vandaag is morgen al weer geschiedenis. Dat kun je niet bijhouden. En veel info zal niet veranderen.
  De sterfdatum van Willem v Oranje zal in Encarta 2000 niet veel verschillen van die van Encarta 2005.

  Eventueel kun je hem lenen in een bibliotheek en kun je zelf uitzoeken, of definitieve aanschaf een zinvolle optie is. :wink:
 • [quote:ab4d6b2aae="kingpin"]Denk erover om Encarta 2005 aan te gaan schaffen, echter is in het verleden al eens gebleken dat zo'n encyclopedie een beperkte "houdbaarheidsdatum" heeft nl. tot de volgende versie uitkomt en je dan met een waardeloze encyclopie zit opgescheept.

  Is dat met deze encarta ook zo?

  Heb al wel gelezen dat er een onlineversie van is (tot 31 okt. 2005 gratis voor bezitters 2005) waarna alleen tegen betaling nog te gebruiken.[/quote:ab4d6b2aae]

  het is toch zo dat de als je encarta 2005 in de winkel koopt (DVD-ROM) je dat ding altijd kan blijven gebruiken, of staat er een deel online? Dan zou het net zo'n naaistreek zijn als Blizzard deed met World of Warcraft, koop je iets in de winkel en dan moet je nog betalen om het te gebruiken. Vind ik ook zoiets met virusscanners, ze zouden eigenlijk een 3-jarige updatelicensie moet geven of langer.
 • Geen idee of je adsl/kabel hebt, maar anders zou ik zeggen: alles staat wel op internet.
  Vind je het gewoon leuk om "door te bladeren", dan is internet naar mijn idee minder geschikt. Maar goed, dan zou ik ook voor een uitgebreide papieren versie gaan.
  [quote:be78852e96]Vind ik ook zoiets met virusscanners, ze zouden eigenlijk een 3-jarige updatelicensie moet geven of langer.[/quote:be78852e96]Tja, maar je wil 'm ook zo goedkoop mogelijk toch?!

  CB
 • Ik heb ook eens een versie van Encarta gehad (heb hem nog steeds) zat bij Works. En ik moet zeggen ik heb er zelden gebruik van gemaakt. Als ik iets nodig heb zoek ik het op internet op oa Wikipedia.

  Je kan ook een trialversie downloaden bij Microsoft voor dat je beslist.
  http://www.microsoft.com/products/encarta/default.mspx
  Volgens mij kan je overigens wel updates via internet downloaden, kon met mijn versie.
 • [quote:9db0cb300d]Mogelijk is die na 1 dag al out of date.
  Vandaag is morgen al weer geschiedenis. Dat kun je niet bijhouden. En veel info zal niet veranderen. [/quote:9db0cb300d]
  Ik heb enkele jaren geleden de versie van 1999 gekocht (199,00 hele guldens) en daarin zat de mogelijkheid om maandelijks supplementen te downloaden en daarmee was je dus weer bij de tijd.
  Ik dacht dat deze "service" 2 jaar geldig bleef, daarna moet je weer een nieuwe versie kopen, of niet.
  De "oude" gegevens blijven natuurlijk altijd oproepbaar en de geschiedenis blijft al moet ik zeggen dat de geschiedenis zich soms herhaald volgens een gevleugeld gezegde.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.