Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

drive image 2002 kan een image niet lezen

vincentvega1962
4 antwoorden
 • mijn systeem is zo stroperig geworden dat ik heb getracht om een image dat ik van mijn c-schijf gemaakt heb terug te zetten.
  dit ging helaas niet goed.
  wat heb ik gedaan? toen ik het image destijds maakte met drive image 2002 heb ik deze op een andere partitie laten zetten. (ik heb er 3) vervolgens heb ik het image (3 delen) naar een DVD gebrand. vervolgens heb ik het image van de bewuste partitie gewist.

  ik heb nu dus het image van de DVD teruggekopieerd naar een partitie. Drive-image ziet het image wel maar het is niet benaderbaar. wat doe ik fout? ik dacht nog even dat de partitie waar het image op moet staan een FAT32 partitie zou moeten zijn. ik heb vervolgens getracht om een FAT32 partitie aan te maken met partition magic 7. dat ging ook niet goed. halverwege dit proces liep dat vast, waardoor ik 2 kleinere partities had (NFTS) en een stuk nog niet vergeven ruimte op mijn HD. gelukkig kon ik die ruimte probleemloos weer teruggeven aan 1 van de partities. maar ik ben nog geen steek verder! wie weet wat ik niet goed doe?
 • crosspost met http://forum.computertotaal.nl/phpBB/viewtopic.php?t=142275 :evil:
 • Je hebt de image van DVD teruggezet naar EEN partitie, zeg je. Is dat dan dezelfde partitie, dezelfde driveletter en dezelfde bestandsindeling als toen je de image maakte?

  DI wil nogal gevoelig zijn voor geschuif met imagebestanden. Kan met kleinigheden in de war raken.

  Ik ben bang dat het, samen met je operaties van PM, een zooitje wordt. Sorry voor het woord zooitje.
  Let er goed op dat je met je operaties straks niet een vastlopende terugzetaktie van je image naar je werkpartitie krijgt zodat je alles kwijt bent!

  Mijn advies (maar ik geef mijn mening direkt voor een betere):

  1. Vergeet het terugzetten van deze image
  2. Maak images op andere partitie en laat ze daar OF maak images direkt op DVD en laat ze daar.
  3. Ga verder met het OP je werkpartitie oplossen van je stroperigheid. Post daar op verder.
 • Je kunt image bestanden vrij verplaatsen, dus als de versie op dvd goed is dan kun je die normaal naar harde schijf kopieeren. Dat je met die versie op harde schijf niet verder komt doet vermoeden dat er iets fout is gegaan bij het maken van de dvd. Probeer die versie (op de dvd) terug te zetten of beter: te controleren op zijnde een correcte image voordat je verder gaat.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.