Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

Bestand omzetten van Access 2003 naar 97

bertjedeb
3 antwoorden
 • Is het mogelijk om een database die gemaakt is in access 2003 te gebruiken in Access 97.
 • Is het mogelijk om een database die gemaakt is in access 2003 te gebruiken in Access 97.
  dat denk ik niet .
  Access 97 is ouder dan access 2003 .
  anders om wel .
 • [quote:94dcd5328a="bertjedeb"]Is het mogelijk om een database die gemaakt is in access 2003 te gebruiken in Access 97.[/quote:94dcd5328a]
  Ja. Je moet de database wel converteren naar Access 97 formaat.
  Er zijn wel wat zaken waar je rekening mee moet houden.
  [quote:94dcd5328a]U kunt een database van Microsoft Access 2000 of hoger converteren naar een Access 97-database als de database geen lid is van een replicaset (replicaset: het ontwerpmodel en alle replica's met hetzelfde databaseontwerp en dezelfde unieke replicaset-id.). Alle specifieke functies van Access 2000 of hoger gaan verloren wanneer u de database converteert naar Access 97. U kunt een Access-project (Microsoft Access-project: een Access-bestand dat is verbonden met een Microsoft SQL Server-database en wordt gebruikt voor het maken van client/server-toepassingen. Een Access-project bevat geen objecten met gegevens of objecten die zijn gebaseerd op definities, zoals tabellen en weergaven.) niet terugconverteren naar Access 97.

  Belangrijk In tegenstelling tot Access 2000 of hoger is Access 97 niet ontworpen voor gebruik met ADO-objecten (ActiveX Data Objects) (ActiveX Data Objects (ADO): een interface voor gegevenstoegang die communiceert met OLE DB-gegevensbronnen om gegevens te kunnen koppelen, ophalen, bewerken en bijwerken.).

  Als u een database van Access 2000 of hoger converteert naar een Access 97-database, worden in de geconverteerde database de volgende wijzigingen aangebracht.

  Koppelingen naar Data Access-pagina's (Data Access-pagina: een webpagina die vanuit Access wordt gepubliceerd en die een koppeling naar een database bevat. Op een Data Access-pagina kunt u gegevens die zijn opgeslagen in de database bekijken, toevoegen, wijzigen en anderszins bewerken. Een Data Access-pagina kan ook gegevens bevatten uit andere bronnen, bijvoorbeeld Excel.) gaan verloren. De paginabestanden (de HTML-bestanden die buiten de Access-database worden opgeslagen) blijven echter intact.
  Het is mogelijk dat de gegevens die afhankelijk zijn van de Unicode (Unicode: een standaard voor het coderen van tekens die door het Unicode Consortium is ontwikkeld. Omdat voor elk teken meer dan één bite wordt gebruikt, kunnen met Unicode bijna alle geschreven talen worden weergegeven met een enkele tekenset.)-ondersteuning in een database met de bestandsindeling van Access 2000 of Access 2002 - 2003 niet op de juiste wijze worden geconverteerd. In Access 97 worden alleen de tekens uit één codetabel gebruikt, een genummerde set van 256 tekens. Deze codetabel kan bijvoorbeeld de tekenset met ANSI (ANSI-tekenset: een 8-bits tekenset die in Microsoft Windows wordt gebruikt en waarmee u met behulp van het toetsenbord maximaal 256 tekens (0 tot en met 255) kunt weergeven. De ASCII-tekenset is een subset van de ANSI-tekenset.)-tekens zijn. Tijdens de conversie bepaalt de sorteervolgorde van de oorspronkelijke Access 2000-database welke tekenset kan worden gebruikt in de uiteindelijke Access 97-database. Tekens die niet in deze set voorkomen, worden niet op de juiste wijze geconverteerd.
  Een database van Access 2000 of hoger die een tabel bevat met de eigenschap Veldlengte die de waarde Decimaal heeft, kan niet worden geconverteerd naar Access 97. Voordat u de database kunt converteren, moet u voor de eigenschap Veldlengte een andere waarde opgeven, bijvoorbeeld Enkele precisie of Dubbele precisie, of u moet het gegevenstype van het veld wijzigen in Valuta.
  Als u een Access-database met ingeschakelde beveiliging wilt converteren, moet de gebruikersaccount waarmee u zich aanmeldt over de volgende machtigingen beschikken:

  De machtigingen Openen/uitvoeren en Exclusief openen voor de database zelf. De machtiging Ontwerp lezen voor alle objecten in de database.
  U kunt de geconverteerde database helpen beveiligen door deze te openen in Microsoft Access 97 en beveiliging op gebruikersniveau (beveiliging op gebruikersniveau: wanneer u voor een Access-database beveiliging op gebruikersniveau instelt, kan een databasebeheerder of de eigenaar van een object specifieke machtigingen verlenen aan individuele gebruikers en groepen gebruikers voor toegang tot tabellen, query's, formulieren, rapporten en macro's.) toe te passen. Wanneer u een database met de bestandsindeling van Access 2000 of Access 2002 - 2003 weer naar Access 97 terugconverteert, worden de machtigingen in de nieuwe Access 97-database ingesteld op de beginwaarden, omdat in Access 97 geen werkgroepinformatiebestand kan worden gebruikt met de bestandsindeling van Access 2000 of Access 2002 - 2003.
  Als u een wachtwoord hebt gebruikt om de Access-database te beveiligen, kunt u de database converteren zonder het wachtwoord te verwijderen. Als u een wachtwoord hebt gebruikt om de VBA-code (Microsoft Visual Basic for Applications) te beveiligen, moet u tijdens de conversie het wachtwoord opgeven in Visual Basic Editor (Visual Basic Editor: een omgeving waarin u programmacode en procedures voor Visual Basic for Applications schrijft en bewerkt. De Visual Basic Editor bevat een complete set hulpmiddelen voor het opsporen van fouten in de syntaxis, uitvoering en logica van de programmacode.).[/quote:94dcd5328a]
  Dit komt van deze pagina.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.