Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

Outlook afzender

derkdejong
3 antwoorden
 • Ik heb het volgende probleem. Ik wil een direct leesbare backup maken van mijn "verwijderde items" map in Outlook Express (of Outlook). Dat is niet zo'n probleem zullen jullie zeggen, open de map, selecteer alle berichten en sleep die naar een map op b.v. je bureaublad. Maar nu komt het probleem: Ik wil graag dat de afzender van het bericht ook mee wordt gekopieerd en dat gebeurt dus niet. Je kunt wel 40 kolommen in je backupmap toevoegen maar de afzender van een mail staat daar niet bij.

  Iemand?
 • Ik vrees dat dit niet zondermeer kan.
  De weergave in Outlook Express en die in de verkenner zijn totaal verschillende zaken. De berichten in Outlook Express zijn nl. geen afzonderlijke bestanden, zoals sommigen schijnen te denken, maar OE leest alleen maar de betreffende dbx-file (b.v. Postvak In.dbx), waar [b:cf903ca4e0]alle[/b:cf903ca4e0] berichten achterelkaar in staan. Daarin bevindt zich ook de nodige code waarmee OE ze afzonderlijk laat weergeven. Ook de kolommen-structuur aldaar is een kenmerk van Outlook Express, en dat vind je niet terug in de verkenner.
  Sleep je nu een email-bericht naar een map, dan maak je [b:cf903ca4e0]pas op dat moment[/b:cf903ca4e0] een nieuwe file aan, een eml-bestand. Dit eml-bestand kun je vervolgens door dubbel klikken weer openen met OE, en je kan hem zelfs weer terug slepen naar OE. Maar de verkenner kan er niet zomaar dezelfde kolommen aan vastbinden als in OE.

  Je wens deel je met meerderen, zelf heb ik er ook wel eens aan gedacht, want ik sla de berichten die ik wil bewaren ook op deze manier op. Alleen bij mij heeft het voorlopig geen prioriteit. Maar er is wel software voor, alleen bij mijn weten niet gratis. Als je op Google even zoekt met outlookexpress backup, vind je diverse mogelijkheden.

  Jan de Boer
 • Ik ben enorm aan het zoeken geweest op internet en heb verschillende programmaatjes uitgeprobeerd maar de ideale heb ik nog niet gevonden. Misschien ter aanvulling het volgende.
  Er bestaat een programma dat DBX-viewer heet dat direct een dbx-file kan lezen, inclusief afzender, echter zonder de bijlagen te kunnen lezen.
  Dan heb ik ook nog een trialversie van Express Archiver gedownload dat dit wel kan en ik denk dat dat dit wel eens de oplossing zou kunnen worden.

  Misschien heb jij hier ook wat aan, Jan, in ieder geval bedankt voor je reactie.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.