Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

Wordbestand kwijt

None
8 antwoorden
 • Hai allemaal,

  Ik had van de webmail op school mijn Profielwerkstuk-wordbestand gedownload. Ik wilde namelijk eindelijk het afmaken en goed maken. 4 uur lang heb ik er aan gezeten, en tussendoor opgeslagen, ik had geen idee meer van in welke map, maar ik dacht, ik vind hem zo weer met zoeken. Dom gedacht. Ik kon het niet meer vinden. Niet in laatst gewijzigd, niet op naam, niet op laatst geopend. Toen downloadde ik een programma, undelete, vond iets wat er op leek, maar dat bleek een oude versie te zijn. Hebben jullie nog tips voor mij om dit bestand te vinden. Je zou zeggen dat er ergens op mijn computer een backup moet zijn.
  Ik dacht écht dat ik het opgeslagen had.

  Ik ben wanhopig , dus alle hulp is welkom.

  Vr.gr Liz
 • ik heb toevallig vandaag iets dergelijks gesimuleerd n.a.v. een identieke vraag. dus, even gerommeld in een bijlage en die opgeslagen.
  heb alles na laten zoeken, maar niets kunnen vinden.
  eigenlijk een tekortkoming van windows dus.
  voor het vervolg: eerst bijlage opslaan als.
 • Ja ik heb ontdekt dat er echt niets aan te doen is.
  Baal.
  Maar goed… deze dingen gebeuren..

  Bedankt voor reactie.

  Liz
 • Ik heb eerder zo'n vraag beantwoord… Ik zal even zoeken naar al mijn berichten. Just wait a minute

  //Gevonden: http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=141149&highlight=

  Misschien heb je er nog wat aan…
 • Aannemende dat je met XP werkt.

  Open de verkenner, klik op zoekfunctie (of ctrl + F) en links krijg je de zoekassistent.
  Kies nu de geavanceerde opties.
  Hier kun je aangeven of je het document de afgelopen week, maand of jaar gemaakt hebt. (misschien niet zo interessant)
  Maar je heb ongetwijfeld in je document een woord of meerdere woorden opgenomen dat/die erg specifiek is/zijn.
  Vul die in bij "een woord of uitdrukking in het document" en misschien komt er dan iets te voorschijn. Je hebt nu waarschijnlijk gezocht op de file naam, maar het zou kunnen zijn dat de werkelijke naam heel iets afwijkt van wat jij dacht dat het was.

  Alle hulp was welkom, dus misschien?
 • Er zijn inderdaad (M$) applicaties die wel eens zo eigenwijs zijn om ongemerkt bestanden op te willen slaan "ergens" in de internet cache. Stomvervelend. Ook het grafische progje Photo Editor kan erover meepraten. Oplossing: heel erg overdreven nogmaals het hele pad doorlopen / aanwijzen waar je de file op wil slaan….
 • [quote:6efa7b3427="lion"]Er zijn inderdaad (M$) applicaties die wel eens zo eigenwijs zijn om ongemerkt bestanden op te willen slaan "ergens" in de internet cache. Stomvervelend. Ook het grafische progje Photo Editor kan erover meepraten. Oplossing: heel erg overdreven nogmaals het hele pad doorlopen / aanwijzen waar je de file op wil slaan….[/quote:6efa7b3427]Het zijn niet de applicaties die zo eigenwijs zijn.

  De file wordt, net als ieder ander bestand dat je opent in de browser (bv plaatjes), door diezelfde browser opgeslagen in de temporary internet folders. Zoals de naam doet vermoeden is dat dus [b:6efa7b3427]tijdelijk[/b:6efa7b3427]. Dit houdt in dat als het niet meer nodig is, het weggegooid kan worden door de browser. Dit is nu eenmaal hoe het werkt.

  Als je dat plaatje of document vervolgens wilt bewerken wordt het dus ook geopend in die locatie. En als je het opslaat wordt het daar dus ook in opgeslagen.

  Zoals je aangeeft, dus inderdaad eerst opslaan of als alternatief de eerste keer [i:6efa7b3427]opslaan als[/i:6efa7b3427] gebruiken en dan een pad opgeven naar ergens in [i:6efa7b3427]my documents[/i:6efa7b3427].

  PS Ook bijlagen die je opent in OE of OL worden eerst opgeslagen in een tijdelijke locatie. Hierbij geldt dus hetzelfde.
 • Heel juist Wim en logisch! Maar….., om een voorbeeld te geven:
  Ik heb meegemaakt dat een "plaatje" (grafisch bestand), ondanks het feit dat er een pad aangegeven was naar een geheel andere map op schjf, het bestand toch werd opgeslagen in de Internet Cache……!
  Ik heb deze fout op meerdere machines kunnen reproduceren (destijds…) en had betrekking op Photo Editor. Als je hierna nogmaals het pad aangaf waar je die file wilde hebben, pas dan kwam-ie ook op de goede plaats terecht. Betreft (betrof?) "bugje" in Photo Editor.
  Mogelijk gebeurt er in het geval van de starter iets soortgelijks met een .doc…..(??)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.