Vraag & Antwoord

Anders (software)

Firefox

Anoniem
Lodyx
16 antwoorden
 • Dag allemaal, ik ben laatst overgestapt van Crazybrowser naar firefox.
  Nou wil ik graag dat snelkoppelingen naar een andere site in het zelfde venster opent, dmv tab bladen, ik krijg dit alleen niet voor elkaar.
  Ik zal wel niet goed uit mijn doppen kijken…

  Weet iemand hoe dit moet?

  Als ik bijvoorbeeld op deze site zit en klik op een snelkoppeling van een winkel of iets dergelijk dat er dan een nieuw tabblad opent, ipv een nieuw venster.
 • rechter muisknop op de hyperling en dan kiezen voor openen in tabblad openen
 • Ja zover ben ik ook al wel, maar is het niet mogelijk dat dat direct gebeurt, zoals in crazy browser?
 • Geen idee, ik gebruik firefox altijd, soms opent een link in een tab de andere keer in een nieuw venster, heb er eigenlijk nooit zo opgelet eerlijk gezegd
 • Extensie 'Tabbrowser Preferences' gevonden en geïnstalleerd?
  In het menu [Extra | Opties…] kiezen, links klikken op 'Tabbladen' - daarna kun je instellen hoe met tabbladen wordt omgesprongen.
 • Hmm, heb er wel in zitten rommelen, maar nog niks gevonden, zal het vanavond even uit proberen.
 • met Ctrl-klik open je een link in een nieuw tabblad
 • Bij mij gaat het altijd vanzelf en worden nooit geen nieuwe vensters meer geopend

  Dit is in te stellen als je tabbed browser extensions van Shimoda Hiroshi installeert

  Kijk ook op: http://piro.sakura.ne.jp/xul/tabextensions/index.html.en

  Ook te vinden via: http://extensionroom.mozdev.org/list.php/Mozilla/tabwin#tbe
 • [quote:fbef80a739="smeenk"]Bij mij gaat het altijd vanzelf en worden nooit geen nieuwe vensters meer geopend

  Dit is in te stellen als je tabbed browser extensions van Shimoda Hiroshi installeert

  Kijk ook op: http://piro.sakura.ne.jp/xul/tabextensions/index.html.en

  Ook te vinden via: http://extensionroom.mozdev.org/list.php/Mozilla/tabwin#tbe[/quote:fbef80a739]

  Dank je wel, die browser wordt in mijn ogen zo veel beter, nog even een opmerking voor wie het ook opvalt, is deze browser nou zo veel trager dan anderen, het valt mij vrij vaak op…
 • Ik draai Norton Antivirus en die vertraagt het opstarten van mijn browser enorm, als ik "Norton AntiVirus Auto-Protect" uitzet (niet erg verstandig :wink: ) dan maakt dat een groot verschil.

  Nu ik met tabbed browsing werk i.p.v. iedere keer nieuwe browservensters opstarten is de snelheid van laden duidelijk toegenomen.

  Maar vooral de enorme hoeveelheid mogelijkheden, die deze browser me biedt om zelf in te stellen hoe ik hem wil laten werken, maken voor mij het verschil dat ik IE voorlopig op NON-ACTIEF heb staan :wink:

  een andere methode om te voorkomen dat links in nieuwe vensters worden laden is een wijziging aanbrengen m.b.v. about:config

  Ga zo te werk:

  typ about:config in je adresbalk –> druk op Enter en typ het woord target in het invulveld achter Filter –> dubbelklik op browser.block.target_new_window –>wijzig de waarde false in true en druk op OK –> sluit de browser en herstart deze de nieuwe instelling is dan geactiveerd

  Meer over about:config en: About:config_Entries
 • In about:config filteren op 'tab' en dan browser.tabs.showSingleWindowModePrefs op TRUE zetten (dubbelklikken voldoet). Nu ga je naar Tools –> Options –> Advanced –> Tabbed browsing, en zet daar "Force links that open in new windows to open in" op "a new tab". Deze optie verschijnt pas als je de wijziging in about:config op TRUE hebt gezet!
 • ga naar beeld werkbalken aanpassen.
  het pictogram nieuwe tabbladen in de taak balk zetten klaar.
 • [quote:978dbb1274="Lodyx"]In about:config filteren op 'tab' en dan browser.tabs.showSingleWindowModePrefs op TRUE zetten (dubbelklikken voldoet). Nu ga je naar Tools –> Options –> Advanced –> Tabbed browsing, en zet daar "Force links that open in new windows to open in" op "a new tab". Deze optie verschijnt pas als je de wijziging in about:config op TRUE hebt gezet![/quote:978dbb1274]ik heb het niet getest, maar klopt het dat om jouw optie goed te laten werken die van mij weer ongedaan gemaakt moet worden?

  vr.gr.smeenk :wink:
 • Geen idee, heb het niet uitgeprobeerd, maar deze oplossing werd mij gegeven door een van de Firefox mederwerkers dus lijkt me de beste :wink:
 • Ik kan het zelf ook niet testen want die geïnstalleerde extensie voor tabbed browsing die ik eerder noemde overruled deze instellingen, maar het leek me een logisch gevolg. Vandaar mijn vraag.

  vr.gr.smeenk :wink:
 • Bij mij opent ie 'standaard' een pagina in een nieuwe tab als ik de link met mn scrollwiel aanklik.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.