Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

Afbeelding verzenden met Outlook 2003

Anoniem
KeesA
3 antwoorden
 • Ik gebruik sinds kort Outlook 2003, en wil graag een mail versturen met afbeeldingen erin. Deze gaat naar ca. 300 personen (nee, geen spam :lol:), en moet zo weinig mogelijk problemen opleveren. Nu zie ik in het menu "opmaak" de optie om "afbeeldingen verzenden vanaf internet" in te schakelen. Ik kan echter nergens ontdekken wat die nu precies inhoudt, en bij proefzendingen (naar eigen accounts) zie ik eigenlijk geen verschil.

  Wie weet wat deze optie precies doet, en welke optie het best gebruikt kan worden om de minste problemen te krijgen?
  BVD voor alle reacties!
 • Als je een afbeelding invoegt in je tekst of als bijlage meestuurt, dan wordt die afbeelding voor elke geadresseerde fysiek meegezonden. je verstuurt dan 300X je foto o.i.d.

  Als je kiest voor een afbeelding vanaf het internet verzenden, krijgt de ontvanger in feite een bewerkte link van de afbeelding die je in je mail wilt hebben en zorgt, bij de ontvanger, Outlook ervoor dat die link automatisch in de ontvangen mail wordt geopend en de afbeelding op het scherm komt.

  Resultaat is hetzelfde, alleen heb je met de laatste optie zelf veel minder internetverkeer. Want een link 300X verzenden geeft minder bytes dan een afbeelding 300X verzenden.
  Nadeel van afbeelding via het internet verzenden is dat de ontvanger problemen kan krijgen bij het openen van die link. Dat heeft te maken met beveiligingsinstellingen etc. bij de ontvanger. Als het bijv. om JPEG afbeeldingen gaat zijn die, met strenge beveiligingsinstellingen bij de ontvanger, vaak niet te openen.

  Wil je op zeker spelen kies dan voor het invoegen van de afbeelding in je eigen tekst.
 • Dank, Kees A. van Dijk. :roll:

  Ik begrijp je antwoord. Echter alle mails die ik naar mezelf (3 verschillende accounts, zowel POP3, IMAP als webmail) gestuurd heb, bevatten bijlagen. Dit zijn de .gif plaatjes die ik graag mee stuur. Voor de afmeting maakt het niet uit, die is

  22kb (afbeeldingen vanaf internet versturen) of
  21kb (afbeeldingen niet vanaf internet versturen).

  Ik begrijp je verhaal over het dataverkeer, maar ergens klopt het dus niet met de werkelijkheid. Voor mij maakt het verkeer niet uit (zo gigantisch is de mail niet), maar het uitsluiten/beperken van problemen.

  Wat ik vermoed, is dat wanneer "afbeeldingen verzenden vanaf internet" aan staat, dat outlook de bijlagen die afbeelding zijn naar een aparte server overzet, en van daar uit met de mail mee stuurt. Dus dat bij herhaling niet opnieuw de afbeelding verstuurd wordt naar de mailserver, maar dat die deze oppikt op de door outlook aangegeven locatie. De ontvanger krijgt de afbeelding toch als bijlage in de mail.
  Of zit ik er hier naast? :oops:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.