Vraag & Antwoord

Anders (software)

Gehele partitie in een andere partitie voegen

4 antwoorden
  • Ik heb mijn harde schijf in een aantal partities ingedeeld. Op de C-schijf staan gewone applicaties en op de D-schijf staan alle spellen. Nu hbe ik ook nog verschillende partities voor Muziek, 1 voor Films en 1 voor alle downloads. Hier staan dus geen geinstalleerde programma's op. Is het mogelijk dat ik deze laatste 3 bij elkaar in 1 voeg, zonder eerst ale bestanden in windows naar de andere partitie te zetten. Ik hoop dat je begrijpt wat ik bedoel, anders kun je altijd vragen .
  • Hiervoor moet je een programma gebruiken dat een partitie manager wordt genoemd. Je kunt partities daarmee samenvoegen (to merge). Kijk eens naar Acronis' Partition Expert (best getest, foutloze werking) of het heel bekende Partition Magic, oorspronkelijk van PowerQuest nu van Symantec (Peter Norton).
  • Het principe is heel simpel: IN/MET Windows kun je NIET met partities schuiven zonder gegevensverlies. Dus wil je partities in andere partities voegen, partities verwijderen of samenvoegen, dan MOET je eerst de gegevens veilig stellen, en na de partitiemoves weer terugzetten. Met behoud van gegevens moet je naar een extern programma en dat zijn vooral betaalde programmas. Jaap H. geeft de 2 bekendste al weer. MAAR ook hier geldt dat geschuif met partities ook regelmatig in een drama uitloopt (verlies van gegevens van hele partities). Dus ook met de betaalprogrammas geldt het strikte advies eerst je gegevens te backuppen! Met indeling van schijven geldt ook: bezint eer ge begint! Achteraf de zaak anders willen kan nogal wat voeten in de aarde hebben.
  • Partition Magic heb ik wel, alleen daarmee kun je niet iets simpels dat je ff een aantal partities samenvoegt

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.