Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

Microsoft excel

CyGho
7 antwoorden
 • Kan iemand mij aub helpen met het oplossen van het volgende.
  Mijn zoon heeft als gevolg van een probeersel van hem een wachtwoord ingevuld bij de bescherming van een werkblad in een excel document. Hij is echter vergeten welk wachtwoord hij heeft gebruikt en dus kan ik in dit voor mij erg belangrijke document geen gegevens meer invoeren. Is er een manier om dit probleem te verhelpen? Gaarne zonder het document weer opnieuw te moeten vervaardigen daar dat erg veel werk is.
  Mijn dank is zeer groot. :cry:
 • Er zijn programma's om zo'n wachtwoord te achterhalen, maar door een bug in excel is er een simpeler oplossing die in elk geval naar mijn ervaring in excel97 en 2000 werkt:

  selecteer het hele werkblad, klik rechts en kies copiëren. Open een nieuw (leeg) document, ga in de eerste cel staan en plak. In het nieuwe document is alles zonder wachtwoord toegankelijk.

  succes,
  Jan
 • ik heb het idee dat dat toch niet werkt, jan, want je zult dan eerst het beveiligde werkblad moeten openen. en dáár zit nu net het probleem.
  niet ergens nog een backup staan van dat werkblad?

  er zijn nogal wat progjes die claimen jouw probleem te kunnen oplossen.
  googlend met < recover password excel > vind ik o.m. als freeware:

  http://www.1000files.com/Utilities/Password_Tools/Password_Recovery_10698_Review.html

  dat wordt dus en beetje experimenteren, en een geducht lesje voor die zoon…
 • Hallo Derk,

  Ik lees dat hij een werkblad heeft beveiligd. Dat is niet hetzelfde als een wachtwoord zetten op het openen van het hele document. Als je alleen een werkblad hebt beveiligd kun je de inhoud wel zien, maar niet wijzigen. Daarop kun je voor één of meer cellen weer een uitzondering maken. Ik gebruik dat dikwijls als ik wil dat anderen alleen op bepaalde plaatsen iets kunnen invullen en niet op andere plaatsen per ongeluk mijn formules kunnen overschrijven.

  Trinidad schrijft dat zijn zoon een werkblad heeft beveiligd en dat hij nu geen gegevens meer kan invoeren. Ik denk dus dat hij het werkblad wel in beeld heeft. We zulllen maar afwachten wat hij er zelf van zegt.

  groet,
  Jan
 • Heren,
  Ja zoals Jan het stelt is het probleem. Ik kan in een werkblad geen gegevens meer invullen. Ik kan nog wek het werkboek openen, dat is geen probleem. Alle cellen zijn geblokeerd en ik kan ze niet eens meer aanklikken. Groot probleem dus :-? Wat ik dus nodig heb is een manier om het wachtwoord te weten te komen hoe de bescherming op te heffen van een werkblad.
 • Je kunt de inhoud van het gehele blad selecteren door op het lege grijze vlakje linksboven A1 te klikken.
 • Precies, zo selecteer je het hele blad. Wekt mijn copiëertruc niet? Welke versie van excel heb je?

  Jan

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.